HomeNieuwsVerkeer en VervoerScooterplaatsen bij voetbalvereniging Wherevogels

Scooterplaatsen bij voetbalvereniging Wherevogels

Zaterdagmorgen 20 december werden er bij voetbalvereniging “de Wherevogels” door een grote groep vrijwilligers parkeernietjes voor scooters geplaatst. Door de toenemende ledengroei, met name van jeugdleden, kampte de vereniging met parkeeroverlast van scooters.

Veel jeugdige leden hebben een scooter en komen daar dan ook op naar hun club om hun sport te beoefenen. Niets mis mee uiteraard en sportende jeugdleden hebben zeker de sympathie van de Stadpartij, maar er kleefde wel een probleem aan.
Scooters zijn een waardevol bezit voor de jeugd en parkeren van de scooters werd dan ook veelal voor de ingang van het sportpark gedaan. Daar ontstond in de ogen van het bestuur van de Wherevogels een steeds groter probleem. De geparkeerde scooters blokkeerde in toenemende mate de ingang van het sportpark.
Als er een incident zou voorvallen waar hulpverleners toegang zouden moeten hebben met een ziekenwagen zou dit grote problemen opleveren.

Een oplossing werd gevonden in het verplaatsen van twee invalide parkeerplekken naar de andere zijde van de ingang. Op de plaats van deze parkeerplekken ontstond zo ruimte voor scooter parkeren. Vice-voorzitter Peter Steenbergen van de Wherevogels heeft vervolgens contact gezocht met de gemeente en het door hen uitgewerkte plan voorgelegd. Uit dit overleg kwam, naast toestemming voor dit plan, naar voren dat de gemeente een aantal parkeernietjes beschikbaar stelde. Deze nietjes werden aan de Wherevogels beschikbaar gesteld onder het beding dat ze wel zelf geplaatst dienden te worden.

wherevogels3In alle vroegte werd er met een groep vrijwilligers, onder leiding van twee ervaren stratenmakers en wethouder Hegger, hard gewekt om deze parkeerplekken te realiseren.  De scooter bezitters kunnen nu hun dierbare bezit veilig parkeren en vastzetten aan de parkeernietjes. En de doelstelling dat hulpverleners, bij eventuele incidenten, ongehinderd toegang tot het complex hebben is ook bereikt.
Dit tekent weer dat een goede samenwerking tussen gemeente en organisaties een voor beide partijen bevredigend resultaat kan hebben. Het bestuur van de Wherevogels is de gemeente dan ook zeer erkentelijk zo liet voorzitter Wim Buts weten.

Voor de Stadpartij is dit weer een goed voorbeeld hoe van buiten naar binnen werken resultaat oplevert.

Verkeer en Vervoer artikelen