HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningSchoollocatie Graeffweg tijdelijk opslagterrein

Schoollocatie Graeffweg tijdelijk opslagterrein

BasisschoolDeBoemerang

De locatie Grotenhuysweg-De Graeffweg, waar eerder basisschool De Boemerang (foto boven) stond, wordt sinds maart 2011 door de Stadsverwarming gebruikt worden om bouwmaterialen op te slaan. Dat laat de gemeente Purmerend weten.

Het noodgebouw van basisschool De Boemerang, voorheen De Graeffschool, is in mei 2010 gesloopt. Sindsdien is het terrein leeg. In maart 2011 nam de firma A. Hak, bekend van de onderhoudswerkzaamheden voor de Stadsverwarming, het stuk grond in gebruik. Volgens de gemeente heeft de Stadsverwarming toestemming gevraagd om bouwmaterialen op te slaan op deze plek, omdat zij in de wijk volop werkzaamheden verrichten. De Stadsverwarming geeft aan dat zij tot oktober 2011 de grond in gebruik zal hebben.

Maatschappelijke doeleinden

Het gebied is dagelijks in gebruik van 08:30 tot 17:00 uur. De grond zal voorlopig nog niet worden bebouwd. Volgens het bestemmingsplan heeft de grond “maatschappelijke doeleinden”. Of er een nieuwe school voor in de plaats komt of iets ander is nog niet duidelijk. Indien er wordt gekozen voor woningbouw op deze locatie, is een bestemmingsplanwijziging nodig.

Indien u geluidshinder of andere vormen van overlast ondervindt van de werkzaamheden, kunt u deze melden bij de Stadsverwarming BV, via: 0800 0200 086.

ZIE OOK:

 

Reageer op dit artikel

Volg ons ook op Twitter, via: @Stadspartij

Graeffweg2011-04-klein

Ruimtelijke Ordening artikelen