HomeNieuwsWelzijnSandra de Groot-Mulder vrijwilliger ‘De Tilburykamer’

Sandra de Groot-Mulder vrijwilliger ‘De Tilburykamer’

Sandra
Ik ontmoet Sandra de Groot-Mulder in de Overlanderstraat. In een witte overall, gewapend met een kwast, doet ze de deur open.
Typisch Sandra, al 21 jaar woonachtig in de Purmer-Noord, als vrijwilliger aan het werk in ‘De Tilburykamer’. Sandra is een van de vrijwilligers van de Wijk Kern Groep (WKG) Purmer- Noord die hier hard aan het werk zijn om deze ruimte op te knappen en in te richten. De Tilburykamer is een project van de WKG Purmer- Noord, WKG Purmer-Zuid, Woonzorg, Clup Welzijn en de gemeente Purmerend.
Naast haar baan in de huishoudelijke hulp doet Sandra veel vrijwilligerswerk in Purmerend. Dat Sandra haar vrijwilligersinzet normaal vindt en er niet mee te koop loopt toont haar bescheidenheid aan.
Ogen en Oren
Toen er in april 2013 een informatieavond werd georganiseerd door gemeente en politie, er was toen een inbraakgolf in de Purmer-Noord, was Sandra een van de eersten die zich aanmeldde voor dit project. Omdat het project Ogen en Oren toen net van de grond kwam en er maar een paar vrijwilligers waren werden er informatieavonden gegeven. Sandra was hier altijd bij aanwezig en deed haar verhaal en deelde haar ervaringen met de toehoorders.
Ook toen het project in de andere wijken werd “uitgerold” deed Sandra daar haar verhaal en wist zo vele vrijwilligers aan dit mooie bewonersproject toe te voegen. Vrijwilligers die, op de tijden dat het hun uitkomt, een wandeling maken of stukje fietsen in de wijk, in hun opvallende gele hesjes ten behoeve van de veiligheid.
Goede samenwerking essentieel
Sandra wijst mij erop dat het zonder de goede samenwerking met gemeente, Politie , de vele vrijwilligers, en andere organisaties in Purmerend, zoals Clup Welzijn, nooit zo makkelijk en leuk zou zijn om je zo in te zetten voor een prachtige stad als Purmerend. Een prachtige stad met een onderling goede sociale omgang van haar bewoners.
Ook bij het bewonersproject in de Schoofstraat was Sandra betrokken. Een stuk Openbaar Groen van de gemeente werd opnieuw ingeplant door de gemeente en wordt nu onderhouden door de bewoners.
Tenslotte benadrukt Sandra nogmaals: Je doet het nooit alleen! Na deze wijze woorden neem ik afscheid van de hardwerkende groep vrijwilligers van de De Tilburykamer, en is Sandra ondertussen verder gegaan met afschilderen van het wandmeubel.

Welzijn artikelen