HomeNieuwsWelzijnSAIL van 19 t/m 23 augustus

SAIL van 19 t/m 23 augustus


Op woensdagmiddag 19 augustus vindt de SAIL-IN plaats. De Tall Ships varen in een grote colonne vanuit IJmuiden naar de Amsterdam IJ-haven (Oranjehaven). De schepen zijn voor het publiek te bezoeken via de kades aan de IJ-oevers en ook vanaf het water te bewonderen.

Er gelden speciale vaarregels op het IJ en regels voor toegang tot de IJhaven (Oranjehaven). Bijna elke avond is er groots vuurwerk. Op zondagmiddag vertrekken de schepen weer gezamenlijk tijdens de SAIL Thank You Parade. Bekijk hier de beste zwaaiplekken.

Voor de bezoekers van SAIL worden looproutes ingericht vanaf Centraal Station naar Noord en richting het Oostelijk Havengebied. Op sommige plekken langs de looproutes staan podia, waaronder het IJplein, Kop van Java en Bogortuin (voor de jeugd). Nieuw deze editie is de SAIL Music Marina met een groot podium op het water ter hoogte van hotel de Goudfazant, met elke avond een andere programmering met bekende artiesten.

Rondom Eye en NDSM organiseren ondernemers en instellingen een programma gericht op het jongere publiek en innovatie. Voor kinderen is er ook van alles te beleven, zoals bijvoorbeeld het Zeeheldeneiland en watersporten in de Ertshaven. De activiteiten beginnen dagelijks om 10.00 uur en eindigen om uiterlijk 23.00 uur. Wilt u meer weten over het programma van SAIL? Kijk dan op www.sail.nl.

Welzijn artikelen