HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningRumoer bij opening woonflat Pallas in Wheermolen

Rumoer bij opening woonflat Pallas in Wheermolen

pallasopening
Veel bewoners en toekomstige bewoners waren op maandag 30 september aanwezig bij de opening door wethouder Hans Krieger van het nieuwe complex Pallas.Het wooncomplex bevindt zich naast Juno en Triton in de wijk Wheermolen

Onder de machtige vleugels van een uil vertelde de wethouder dat Purmerend en vooral Wheermolen, trots mag zijn op het nieuwe project van woningcorporatie Intermaris voorheen Wherestad.
De uil symboliseert de wijsheid van godin Pallas Athena zo sprak  de kunstenaar Frank Rosen. Zij is ontstaan uit het hoofd van oppergod Zeus en is de behoedster van het gezin.
Het gebouw bestaat uit 84 drie- en vierkamer woningen, waarvan twintig in de  vrije sector en de overige zijn sociale huur woningen.

Rumoer
Na de onthulling van een plaquette door de wethouder, ontstond wat rumoer.
Het waren bewoners van de laagbouw aan de Planetenstraat die om een sleutel van een woning vroegen. Al sinds maart wachten zij namelijk al  op hun in november 2012 toegewezen appartement.
De zeventien gezinnen weten nog steeds niet wanneer ze deze woning kunnen betrekken en krijgen ook geen antwoord op hun vragen daaromtrent.
Een sociaal plan dat op hen van toepassing is heeft Intermaris van Wherestad overgenomen.

Uit opmerkingen van de ontstemde aanwezigen lijkt het erop dat nu de woonbond de zaak blokkeert. Een toekomstige bewoner bevestigde dit desgevraagd.
Door de slechte communicatie is het onduidelijk wat er nu feitelijk speelt. De Stadspartij gaat dit onderzoeken om die duidelijkheid, liever nog een snelle oplossing, te bewerkstelligen.

Ondanks deze onprettige situatie bij de opening, ziet het complex er schitterend uit. Dat dient gezegd.

Ruimtelijke Ordening artikelen