HomeNieuwsWelzijnRugby Club Waterland schrijft nieuwe mijlpaal in zijn geschiedenis

Rugby Club Waterland schrijft nieuwe mijlpaal in zijn geschiedenis

MarioRCW68e
Op vrijdag 27 september 2019 schreef Rugby Club Waterland clubgeschiedenis. Ongeveer 36 jaar na de oprichting van de vereniging is naast het huidige clubhuis de 68e en laatste heipaal voor een nieuwe accommodatie geslagen. Verwacht wordt dat medio volgend jaar het clubhuis wordt opgeleverd voor ingebruikname.
Het slaan van deze heugelijk gebeurtenis werd onder grote belangstelling van leden, ereleden en genodigden bijgewoond. Voorzitter Rob Jonker noemde in zijn welkomst woorden deze heipaal een absolute mijlpaal in de historie van de rugbyclub. Twaalf jaar duurde het alvorens het plan voor een nieuw clubhuis tot het slaan van deze laatste heipaal kwam.
De nieuwe accommodatie, met kantine en kleedkamers, zal ook een natuurgrasveld krijgen en een Athletic Skills Garden. Het ontwerp van deze Skills Garden verleid om te gaan bewegen, spelen en sporten. De Skills Garden is daarmee niet alleen een interessante plek om te bewegen, maar ook om te testen of meten, mensen te ontmoeten, te kijken, te ontspannen, te inspireren of om geïnspireerd te worden.
In een reactie ging wethouder Mario Hegger kort in op wat er zich de afgelopen 12 jaar bij de bouwvoorbereiding zich heeft afgespeeld. Dat was beslist niet allemaal peis en vree. Vooral aan het eind werd het nog even spannend. Maar in goed overleg kwamen gemeente en clubbestuur er toch uit. Hij toonde zich blij met het resultaat en de gevonden oplossing en roemde het maatschappelijk belang dat de rugbyclub met deze accommodatie zal dienen.

Samen met de winnaar van de kleurwedstrijd Jorian Romp sloeg hij vervolgens de 68e en laatste heipaal (mijlpaal) in de grond.

foto Stadspartij

Welzijn artikelen