HomeNieuwsWelzijnRugby Club Waterland bestaat 25 jaar

Rugby Club Waterland bestaat 25 jaar

rugbyclub voorzitter mario.jpg
De Rugbyclub Waterland aan de Van IJsendijkstraat in Purmerend bestaat dit jaar 25 jaar. Dit heugelijke feit is niet ongemerkt voorbij gegaan. De festiviteiten namen twee dagen in beslag, vrijdag 22 augustus en zaterdag 23 augustus. De receptie vond plaats op zaterdag 23 augustus. Mario Hegger bood namens Stadspartij P93 de voorzitter van de Rugbyclub Robert Jonk een bloemstuk aan.

In mei 1983 besloten een paar rugby enthousiastelingen in Purmerend een rugbyclub op te richten. Onder de bezielende leiding van Erwin Welbergen ontstond op 26 augustus in dat jaar Rugby Club Waterland. De eerste locatie was aan de Westerweg op het D-veld van V.V. De Wherevogels. Na een jaar werd besloten tot de bouw van een houten keet, die het eerste clubhuis werd.

Inmiddels groeide het ledental tot ruim vijftig leden en werd besloten om 2 teams in te schrijven. Na vijf jaar hebben de leden van de Rugby Club Waterland, onder enthousiaste leiding van Piet van Twisk en Peter Bus, een nieuw stenen onderkomen ontworpen en neergezet aan de van IJsendijkstraat, naast de Beukenkamp. Vanwege de ledengroei, in 1983 nog zo’n twintig leden en zo’n twintig jaar later rond de 150 leden, werd besloten om het clubhuis te vergroten. Het ledental van de club nadert inmiddels de tweehonderd, waardoor er terecht vanuit gegaan mag worden dat het een van de grootste rugbyverenigingen van Nederland betreft.

Als laatste is RC Waterland in 2005 gestart met damesrugby en deze groep heeft in seizoen 2006-2007 voor het eerst en zeker niet onverdienstelijk meegedaan in de nationale competitie, waardoor het rugby in Purmerend qua aanbod compleet is. Zelfs de oudere mannen, veelal oud-rugbyers, maar soms ook enthousiaste ouders van jeugdleden, vormen het veteranenteam The Old Mermaids.

Het eerste herenteam werd het afgelopen seizoen ongeslagen kampioen van de tweede klasse en promoveerde naar de eerste klasse. In 25 jaar van niets tot een zich ontwikkelende topsport vereniging in Purmerend mag een grootse prestatie worden genoemd.

rcw 2 logo.png

Welzijn artikelen