HomeNieuwsVerkeer en VervoerRotonde Laan der Continenten toch aangepast

Rotonde Laan der Continenten toch aangepast

doseerlichten

De nieuwe turborotonde op de Laan der Continenten in Weidevenne zal toch aangepast worden. Dat laat de gemeente Purmerend weten. Tussen maandag 22 november en vrijdag 3 december legt aannemer Imtech in opdracht van de gemeente een doseerlichtinstallatie aan op de rotonde van de Laan der Continenten (kruising Amazonelaan, Donaulaan).

Eerder gaf de gemeente al aan de rotonde direct na opening te moeten repareren, omdat de blokken die zorgen voor rijbaanscheiding waren stukgereden. Nu komen er dus ook nog verkeerslichten. “Deze verkeerslichten werken alleen als het druk is en zorgen voor een goede doorstroming, zodat het autoverkeer ook tijdens de spitstijden Weidevenne goed in en uit kan,” zegt de gemeente. Aannemer Ooms Constructions maakt van de gelegenheid gebruik om in dezelfde periode de afscheiding van de rijbanen aan te passen. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer met behulp van verkeersregelaars over de rotonde geleid.

Verleggen waterleiding voor extra rijstrook

Waterleidingbedrijf Noord-Holland (PWN) verlegt een waterleiding bij de afrit van de A7. De werkzaamheden vinden in de berm plaats waardoor verkeer nauwelijks hinder ondervindt. Het verleggen is nodig in verband met de aanleg van een extra rijstrook (bypass) langs de rotonde. De rijstrook wordt in het tweede kwartaal van 2011 aangelegd en is bedoeld om bestemmingsverkeer direct te laten doorstromen zonder dat de rotonde hoeft te worden gebruikt. 

Meteen na werkzaamheden van PWN begint aannemer Ooms Constructions alvast met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de extra rijstrook.

ZIE OOK:

Verkeer en Vervoer artikelen