HomeNieuwsWelzijnRonde van Noord-Holland 22 april 2023

Ronde van Noord-Holland 22 april 2023

Fietsen door de hele provincie op 22 april voor recreatieve en fanatiek fietsers

Foto Stadspartij-BPP


Op zaterdag 22 april aanstaande is wethouder Coen Lageveen om 08.00 uur bij het officiële startsein van de Ronde van Noord-Holland op de Koemarkt. De Ronde van Noord-Holland is een echte lenteklassieker. Alle routes komen langs karakteristieke Noord-Hollandse dorpjes met de bloeiende tulpenvelden, groene polders en de huppelende lammetjes in de weide. Deze amateurfietsronde wordt georganiseerd door Le Champion en heeft drie startplaatsen: Alkmaar, Hoorn en voor de tweede keer ook Purmerend.

Purmerend is erg enthousiast om naast Alkmaar en Hoorn weer één van de startlocaties te zijn voor deze 49ste editie van dé lenteklassieker, de Ronde van Noord-Holland. Wethouder Sport Mario Hegger: ‘Gemeente Purmerend heeft sport en bewegen al langere tijd hoog in het vaandel staan. Wij zijn dan ook erg blij om voor de tweede keer een van de startplaatsen te zijn van dit mooie en sportieve evenement. Op deze manier komt Purmerend nog meer als fietsstad op de kaart te staan.’

Voor fanatieke én recreatieve fietsers

Deze ronde met verschillende afstanden stimuleert inwoners om verrassende plekken in Noord-Holland te ontdekken op de fiets. Voor zowel fanatieke als recreatieve fietsers zijn er prachtige routes van 85, 110 en 160 km. Het is mogelijk om te starten vanuit Alkmaar, Hoorn en Purmerend. Tijdens deze vrije toertocht bepalen de deelnemers zelf in welk tempo ze de route fietsen. Het is dus mogelijk om op je gemak te genieten van de prachtige omgeving maar ook om op volle toeren te gaan.

Verschillende routes en opstaplocaties

Alle startlocaties fietsen dezelfde route van 85, 110 of 160 km. Door de verschillende opstaplocaties fietsen duizenden deelnemers verspreid door heel Noord-Holland. De 160 km komt onder andere langs Alkmaar, Schoorl, Schagen, Kolhorn, Medemblik, Hoorn, Purmerend, Castricum en Egmond aan den Hoef. De 110 km komt onder andere langs Hoorn, Purmerend, Heemskerk, Castricum, Egmond aan den Hoef, Alkmaar en Heerhugowaard. Als deelnemers liever in een rustiger tempo fietsen, dan is de 85 km een ideale afstand. Deze route gaat langs typisch Noord-Hollandse dorpjes als Oosthuizen, Spijkerboor, West-Grafdijk en Ursem.

Ga voor meer informatie naar www.rondevannoordholland.nl.

 

Welzijn artikelen