HomeNieuwsWelzijnRecord aantal bezoekers Spurd-NieuwjaarsPurVak

Record aantal bezoekers Spurd-NieuwjaarsPurVak

aquarolling

De Spurd-NieuwjaarsPurVak in de tweede week van de afgelopen kerstvakantie heeft in totaal ruim 6.600 bezoekers getrokken. Daarmee is het de PurVak in de kerstvakantie die sinds de oprichting van Spurd in 2008 de meeste bezoekers heeft getrokken. In de kerstvakantie 2010-2011 waren er in totaal bijna 4.600 bezoekers. Spurd is verheugd over de groei met bijna 45 procent.

De NieuwjaarsPurVak in de eerste week van dit jaar is er voor kinderen van de basisschool en voor tieners van het voortgezet onderwijs. De toegang tot de diverse sportzalen in de stad is door een subsidie van de gemeente gratis. De NieuwjaarsPurVak in het Spurd-Leeghwaterbad kost de normale toegangsprijs. Het bezoek aan de sportzalen ging omhoog van 4.250 naar 6.185 kinderen en tieners, een stijging met ruim 45 procent. Het bezoek aan de PurVak in het zwembad in Purmerend ging met ruim 33 procent omhoog van 330 naar 440 kinderen. Manager Sportstimulering Johan Ram enthousiast: ‘De reden van het recordbezoek is niet bekend, maar het programma, het goede weer, de communicatie en misschien de economische situatie dragen bij aan een verklaring. Spurd zag heel veel vrolijke kinderen en tieners zich prima vermaken met sportieve activiteiten.’

wedstrijden AquaRolling
In het Spurd-Leeghwaterbad waren er tijdens de PurVak elke dag wedstrijden met de spectaculaire AquaRoller. In totaal hebben 65 teams meegedaan en vrijdag waren de spannende finaleronden tussen in totaal twaalf teams. De enthousiaste inzet en groot plezier leidde tot een eindstand met op de derde plaats De Rollende Lollies, als tweede het team Girl Power en als winnaar het Team zwembad. Alle teamleden hebben een vrijkaart voor recreatief zwemmen in het zwembad van Purmerend gewonnen en vanwege de filmmaand hebben de leden van het winnende team ook een bioscoopbon gewonnen.


De dagwinnaars waren
maandag Team zwembad, Girl Power en wtf Girls, dinsdag Big Smile, Big Balls en Team Rutger, woensdag Maistro’s, De Regenboogjes en The Snipers en donderdag Team Nitro, Team X en De Rollende Lollies.
Het gaat er bij de wedstrijden AquaRolling om zo snel mogelijk in grote kunststof wielen rollend over het water naar de overkant van het sportbad te komen.

ZIE OOK:

09-05-2011 Gemeenteraadsvergadering over SPURD-speelweek

Welzijn artikelen