HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningRechtzaak discotheek uitgesteld tot februari

Rechtzaak discotheek uitgesteld tot februari

discotheekplek1De rechtzaak die bewoners hebben aangespannen tegen de komst van de discotheek is uitgesteld tot vrijdag 6 februari a.s. De zaak zou oorspronkelijk in november 2008 voor de rechter komen. De bewoners gaan in beroep tegen de verlening van de bouwvergunning van de discotheek aan de Verzetslaan in de Purmer-Zuid, nabij McDonalds (foto).

De Stadspartij is sterk voorstander van een snelle komst van een discotheek in Purmerend. Ook de actiegroep Disco-Nu, die regelmatig aandacht vraagt voor het spoedig realiseren van de disco, blijft actief om de behoefte van de discotheek onder de aandacht te brengen. In een brief aan alle politieke partijen deden zij het voorstel om als gemeente in gesprek te gaan met de tegenstanders van de discotheek. In januari 2009 liet wethouder B. Daan (economische zaken) weten het oordeel van de rechter af te willen wachten en nu nog niet met de reclamanten in onderhandeling te willen gaan. “Als de uitspraak van de rechtbank bekend is, is duidelijk op basis waarvan een gesprek met de reclamanten gevoerd kan worden. Dat wil ik dus afwachten,” aldus de wethouder.

Bouwvergunning

Al in februari 2006 is het toestemmingstraject in gang gezet om een discotheek te mogen bouwen naast McDonalds aan de Jaagweg. Hiervoor was een bestemmingsplanwijziging nodig, die in mei 2007 is goedgekeurd door de provincie Noord-Holland. Ongeveer vijftig omwonenden hadden destijds bezwaren tegen de bestemmingsplanwijziging. Direct na de goedkeuring heeft projectontwikkelaar JSD Bouw een bouwvergunning fase I aangevraagd. Opnieuw kwamen de bewoners in opstand tegen de plannen. De gemeente Purmerend en de bezwarencommissie hebben alle ingediende bezwaren daarop ongegrond verklaard. “Daartegen is in mei 2008 door een aantal reclamanten beroep ingediend bij de administratieve rechter,” zei de gemeente in het najaar 2008. Het blijkt om vier reclamanten te gaan, waarvan één reclamant 410 handtekeningen uit de buurt heeft opgehaald.

Zitting

De gemeente hoopte dat de zaak in oktober of november 2008 behandeld zou worden. Dit is dus februari 2009 geworden. Als de tegenstanders in het ongelijk worden gesteld, kunnen zij nog naar de Raad van State stappen. De zitting bij de rechtbank Haarlem zal plaatsvinden op vrijdag 6 februari om 10:30. De zitting van de rechtbank aan het Simon de Vrieshof in Haarlem is in principe openbaar.

ZIE OOK:

Ruimtelijke Ordening artikelen