HomeNieuwsWelzijnPurVak in de meivakantie met sportieve activiteiten

PurVak in de meivakantie met sportieve activiteiten

Maandag 29 april begint de sportieve PurVak in de meivakantie, de laatste dag is vrijdag 3 mei. In die week zijn er in sportzalen verspreid over Purmerend|Beemster voor verschillende leeftijdsgroepen diverse sport- en spelactiviteiten en een aantal gratis clinics. Nieuw is de prikkelarme PurVak. Meedoen aan de PurVak in de sportzalen is gratis


PurVak-partners Spurd, Clup Welzijn, Cultuurhuis Wherelant, H2O Esports Campus, Sterk Techniek Onderwijs en Bibliotheek Waterland verwachten heel veel blije kinderen. Zij kunnen zich sportief en creatief komen vermaken tijdens de PurVak in de meivakantie. De programma’s met activiteiten, locaties en openingstijden van de zes organisaties zijn bereikbaar via purvak.nl. De gemeente Purmerend maakt de PurVak mede mogelijk.

Vier tot en met twaalf jaar

Voor kinderen vanaf vier tot en met twaalf jaar zijn er naast de sport- en spelmaterialen waaronder een springkussen wisselende activiteiten. Ook verzorgen drie sportclubs en Spurd gratis toegankelijke clinics. De sportzalen van de PurVak in de meivakantie voor deze leeftijdsgroep zijn in Purmer-Zuid sporthal De Vaart, in Overwhere sportzaal Karekiet, in Weidevenne sportzaal De Kraal, in Middenbeemster De Blauwe Morgenster en in Zuidoostbeemster De Bloeiende Perelaar.

Vier clinics

De eerste clinic is maandagmiddag 29 april judo in sporthal De Vaart. Er is woensdagochtend een clinic judo in sportzaal Karekiet. Woensdagmiddag 1 mei is er een clinic volleybal van VC De Where. Aanmelden voor de clinics judo en volleybal is niet nodig.

Woensdagmiddag 1 mei zijn er clinics golf en skaten. Voor beide clinics is tijdig aanmelden noodzakelijk. De clinic golf is van 13.00 uur tot 15.00 uur op het golfterrein van Burggolf aan de Westerweg. Het gaat om een beperkt aantal plaatsen en aanmelden moet zijn gebeurd voor donderdag 25 april. De clinic skaten is van 14.00 uur tot 16.00 uur op de skeelerbaan van IJs- en Inlineskateclub Purmerend, Trimpad 10 in Wheermolen, De IJs- en Inlineskateclub zorgt voor skates. Aanmelden kan tot en met dinsdag 30 april.

Prikkelarme PurVak

Speciaal voor kinderen die minder goed of niet tegen drukte kunnen is er een prikkelarme sportieve PurVak. Daar is dan bijvoorbeeld geen muziek en geen luidruchtige apparatuur. Bezoek van deze kinderen vanaf twee tot en met achttien jaar is alleen mogelijk na aanmelding. Voor informatie over de prikkelarme sportieve PurVak kan men contact opnemen met Joeri, hij is te bereiken via j.hamerling@spurd.nl.

Twee tot zes jaar: PeuterPurVak

Voor kinderen vanaf twee tot en met zes jaar is er elke ochtend PeuterPurVak in sportzaal Gors aan Zwanebloem. Ook is er ’s ochtends en ’s middags PeuterPurVak in de kleine sportzaal van De Kraal in Weidevenne.

Vanaf dertien jaar

De avonden van maandag tot en met donderdag zijn er uitdagende, sportieve activiteiten – er is meer dan zaalvoetbal – voor jongeren vanaf dertien jaar. Deze zijn in de Purmer-Zuid in sporthal De Vaart vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur.

Welzijn artikelen