HomeNieuwsWelzijnPurmerendse kinderboerderij De Ridder voldoet aan eisen

Purmerendse kinderboerderij De Ridder voldoet aan eisen

deriddera
Vandaag, 13 juli reikt de Stichting Kinderboerderijen om 14.00 uur het Keurmerk voor Kinderboerderijen uit aan kinderboerderij De Ridder. Wethouder Berent Daan neemt het keurmerk in ontvangst. Het behalen van het keurmerk betekent dat de boerderij volgens de wettelijke voorschriften werkt. De Purmerendse kinderboerderij is een van de eersten die dit resultaat heeft behaald.

Keurmerk

Om het keurmerk te behalen moet een kinderboerderij aan bepaalde eisen en regels op het gebied van dierenverzorging, arbeidsomstandigheden en hygiëne voldoen. De kwaliteit op een kinderboerderij wordt hiermee zo hoog mogelijk gehouden. Dat is belangrijk omdat het een educatieve en recreatieve voorziening is. Het keurmerktraject is begin 2011 gestart door de Gezondheidsdienst voor Dieren in opdracht van de Stichting Kinderboerderijen Nederland.

Feestelijk programma

Ter ere van het keurmerk is er een feestelijk programma. Kinderen zijn – met of zonder ouders -van harte welkom. De jongste bezoekers mogen de dieren een ‘lunch’ geven van diverse groenten, gesponsord door marktkoopman Onno Dontje. Ook loopt er een clown rond om de kinderen te vermaken. Daarna kunnen de kinderen knutselen.

Welzijn artikelen