HomeNieuwsWelzijnPurmerenders zien buitenbad wel zitten

Purmerenders zien buitenbad wel zitten

Buitenbad met ligweide foto Stadspartij
PURMEREND – De Stadspartij liet vorige week op social media een ballonnetje op over de noodzaak van een buitenzwembad met ligweide in Purmerend. Het bericht ging door het dak en leverde een ongekend aantal positieve reacties op. Er is groot draagvlak voor een opvolger van De Wilgenhoek, dat in 2005 de deuren aan het Noorderpad in Zuidoostbeemster sloot.
“Na de fusie met Beemster zitten we rond 100.000 inwoners. Dan is een buitenbad wenselijk”
“De stad is nog steeds groeiende en na de fusie met Beemster gaan we richting 100.000 inwoners. Om nog meer vertier, spel- en sportmogelijkheden te bieden is een buitenbad met zonneweide wenselijk”, licht Coen Lageveen van de Stadspartij toe. Het zou aanpalend aan het Leeghwaterbad moeten komen.
Positieve signalen
Lageveen (48) benadrukt dat de partij altijd al voorstander is van een buitenzwembad met voldoende faciliteiten. “We merken dat we niet de enigen zijn. Naar aanleiding van het bericht op Facebook, dat in enkele uren 18.000 keer werd bekeken, krijgen we bijna alleen positieve signalen. Heel af en toe hoor ik dat we een verkiezingsstunt voorbereiden maar dat is complete onzin. De verkiezingen zijn pas in november volgend jaar. Wij zijn bezig met het hier en nu. Trouwens, ook het huidige Leeghwaterbad is ontstaan uit de koker van de Stadspartij. Toenmalig wethouder Jan ten Klei (VVD) gaf daar onze latere wethouder Roald Helm alle credits voor. Met name vanwege zijn vasthoudendheid en financiële doorrekening.”
Stad verdicht
Lageveen ziet dat de stad behoorlijk aan het verdichten is en dat het hier en daar kraakt en piept. “Dat hoeft geen probleem te zijn mits er voor de bewoners voldoende recreatiemogelijkheden bestaan. Een stad in de grootte van Purmerend hoort een buitenbad te hebben. Natuurlijk praat je over flink wat geld maar zoiets mag van ons wat kosten. In het Leeghwaterbad is al flink geïnvesteerd. Wij zeggen trek dat door en investeer nog eens vier tot vijf miljoen euro. Dan staat er iets waar elke Purmerender, en straks ook de Beemsterling, trots op kan zijn. En het verdient zichzelf terug.”
Poten in de klei
Coen Lageveen zit sinds 2014 voor de Stadspartij in de politiek en heeft zich tot nu toe geliefd gemaakt bij de doorsnee Purmerender. Dat is niet vreemd als je bedenkt dat hij zich met zijn no-nonsense karakter en poten-in-de-klei mentaliteit altijd tussen de Purmerenders begeeft. “Ik ben in 2014 per toeval bij de Stadspartij gekomen. Ik ben iemand met een grote mond. Je kan aan de zijlijn altijd wel blijven roepen en niks doen maar dan moet je ook de ballen hebben om de handen uit de mouwen te steken als daar behoefte aan is. Dat heb ik gedaan. En ik vind het steeds leuker worden”, kijkt hij terug.
Het is binnen de Stadspartij gebruikelijk om je naast het lidmaatschap te manifesteren als wijkvertegenwoordiger. “Dat is een groot voordeel want we horen alles wat er speelt. En kunnen daar vervolgens snel naar handelen. Zelf ben ik vertegenwoordiger voor de Wheermolen en houd me onder meer bezig met de verkeersveiligheid in de wijk.”
De Stadspartij hoopt dat andere partijen zich achter de plannen voor een buitenbad scharen. “Dat zou fantastisch zijn. We moeten met z’n allen gaan voor deze prachtige stad, die naast woonstad een 100% leefstad moet worden.”

Tekst: John Bontje Rodi.nl

Welzijn artikelen