HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningPurmerenders kiezen nieuw ontwerp Koemarkt

Purmerenders kiezen nieuw ontwerp Koemarkt

koemarkt (mei 2007).jpgNa de zomer zal de Koemarkt in de binnenstad van Purmerend grondig op de schop gaan. Maar hoe hét uitgaansplein van Purmerend er in 2010 uit zal zien, kunnen de inwoners van Purmerend zelf bepalen. Iedereen van 14 jaar of ouder zal begin september gevraagd worden om te stemmen op hun favoriete ontwerp voor de nieuwe Koemarkt. Half september zal bekend worden hoe de Koemarkt er over anderhalf jaar uitziet.

In november 2007 konden alle Purmerenders aangeven wat hun wensen waren voor het nieuwe plein. Tijdens het zogenoemde ‘Koemarktdebat’ kwamen ideeën als zomer- en winterterrassen en een historisch plein met een kunstwerk dat verwijst naar de onlangs uit de binnenstad verdwenen veemarkt. Deze ideeën zijn meegenomen door diverse projectontwikkelaars en architecten, die enkele voorontwerpen hebben gemaakt. Een selectiecommissie uit de gemeenteraad heeft drie ontwerpen uitgekozen. Namens de Stadspartij had raadslid Roald Helm zitting in die commissie.

De drie ontwerpen die door de selectiecommissie uit zijn gekozen, zullen op zaterdagmiddag 30 augustus gepresenteerd worden aan alle Purmerenders. Vanaf 12:00 uur wordt iedereen uitgenodigd in het Burgerweeshuys in de binnenstad, nabij de V&D om de drie ontwerpen te bekijken. De ontwerpers zullen ook zelf aanwezig zijn op deze zogenoemde ‘inloopmarkt’ om uitleg te geven en om vragen te beantwoorden. Aan de hand van 3D-presentaties zullen de ontwerpen getoond worden.

Van 1 tot en met 7 september kunnen Purmerenders boven de 14 jaar hun favoriete ontwerp voor de nieuwe Koemarkt kiezen via internet of per post. Rond 30 augustus ontvangen zij een brief met een persoonlijke code. Op vrijdag 12 september maakt wethouder Hans Krieger (binnenstad) om 20.30 uur op de Koemarkt het winnende ontwerp bekend. Het plein moet 1 januari 2010 klaar zijn. Vanaf 27 augustus zijn de ontwerpen ook  op www.purmerend.nl te zien.

Bron: Gemeente Purmerend

Ruimtelijke Ordening artikelen