HomeNieuwsMilieuPurmerend wint brons en is een van de groenste steden in Nederland

Purmerend wint brons en is een van de groenste steden in Nederland

groensfeerbeeldHA
Lisse werd in de categorie dorpen & kleine steden groenste stad. Waalwijk (steden) en Voerendaal (dorpen/kleine steden) werden bekroond met zilver. Brons was er voor Purmerend en Leidschendam-Voorburg.
Dit werd 20 september bekendgemaakt op de Nationale Groendag 2017 in Krimpen aan den IJssel.

Den Haag en Lisse zijn Groenste Stad en Dorp van 2017. Den Haag won Goud in de categorie steden ( > 15.000 inwoners) en bij de dorpen/kleine steden was Lisse de winnaar voor Geertruidenberg. De prijzen werden uitgereikt door Harry Boeschoten, programmadirecteur Groene Metropolen bij Staatsbosbeheer.

Eind juni kwam de jury in Purmerend langs, keek rond en sprak met ambtenaren en bewoners.
Wethouder Mario Hegger (Stadspartij) merkte toen al op dat hij dacht dat Purmerend een goede kans maakte om de prijs te winnen. Hij zat er toen dus niet ver naast.
Mario Hegger is tevreden over het rapport. ‘Dit was voor ons één van de redenen om mee te doen. Het rapport maakt helder waar er nog werk aan de winkel is. We gaan ons beraden op hoe we de kwaliteit van onze groene stad verder kunnen verbeteren. Daarnaast hebben we meegedaan omdat we onze actieve inwoners in het zonnetje wilden zetten. Purmerenders kleuren de stad, dat is wat we wilden laten zien aan de jury, maar ook aan de Purmerenders zelf. Volgens mij zijn we daar zeker in geslaagd; voor onze communicatie kregen we een dikke pluim.’
De excursie toen was goed voorbereid, met veel informatie onderweg. De gemeente heeft tijdens de route veel bewonersinitiatieven laten zien aan de hand van praktijkvoorbeelden. De excursie heeft bij de jury een positieve indruk achter gelaten van Purmerend als groene woon- werk- en leefstad. De betrokkenheid van de inwoners bij haar leefomgeving is groot. Het goede contact tussen de gemeente en haar inwoners draagt daar zeker aan bij.

Lees HIER het juryrapport

foto: Stadspartij

Milieu artikelen