HomeNieuwsMilieuPurmerend wint award duurzame energie

Purmerend wint award duurzame energie

awardenergiebesparing2012voorgemeentepurmerend
Purmerend heeft de Award Duurzame Energie Noord-Holland 2012 gewonnen in de categorie Energiebesparing. Op 12 september nam wethouder Roald Helm de wisseltrofee in ontvangst tijdens de bijeenkomst ‘Ondertekening energie afspraken Noord-Holland’ in Alkmaar. De andere genomineerden voor deze categorie waren gemeente Alkmaar en Stadsdeel Amsterdam-Noord.

CO2-monitor

Elk jaar organiseert het Servicepunt Duurzame Energie Noord-Holland de uitreiking van de Awards Duurzame Energie. Deze worden uitgereikt aan gemeenten die het afgelopen jaar per inwoner het meeste energiebesparing en duurzame energieproductie hebben gerealiseerd. Daarnaast wordt de jaarlijkse ‘Ambitie Award’ uitgereikt. De winnaars worden bepaald op basis van de gegevens uit de CO2-monitor (www.co2-monitoring.nl). Gedeputeerde Jaap Bond, portefeuillehouder duurzame energie, overhandigde de wisseltrofeeën.

Wethouder Roald Helm: ‘Deze prijs hebben we te danken aan Stadsverwarming. Het is mooi om te zien dat dit bedrijf ons op het gebied van duurzaamheid zoveel brengt. Met de Stadsverwarming is Purmerend op het gebied van warmtevoorziening, klaar voor een duurzame toekomst.’

ZIE OOK:

Milieu artikelen