HomeNieuwsMilieuPurmerend laagste CO2-uitstoot van Nederland

Purmerend laagste CO2-uitstoot van Nederland

CO2uitstoot

De gemeente Purmerend heeft de laagste CO2-uitstoot van Nederland. Belangrijkste factor is de lage CO2-uitstoot van de Stadsverwarming, die een groot deel van de huishoudens in Purmerend van warmte en warm water voorziet.

“De gemeente stimuleert energiezuinig gedrag van bewoners en bedrijven en geeft zelf het goede voorbeeld,” is in het coalitieakkoord te lezen. “Dit kan bijvoorbeeld door maatregelen te nemen om het energiegebruik van de gemeente te beperken, zoals de aanschaf van A-label auto’s bij vervanging van het wagenpark en slimme verlichtingssystemen in het stadhuis.”

Ook wordt de aanleg van oplaadpunten voor elektrische auto’s gefaciliteerd door de gemeente. “Het voordeel dat de Stadsverwarming biedt in Purmerend voor de beperking van CO2-uitstoot moet meer worden uitgedragen,” vinden de coalitiepartijen. “Nu al is Purmerend de gemeente met de laagste CO2-uitstoot van Nederland en als de Stadsverwarming alternatieve warmtebronnen gaat gebruiken wordt het nog beter. De gemeente gaat dit voordeel de komende jaren beter benutten. Bij de bouw van bedrijfsgebouwen op bijvoorbeeld het nieuwe bedrijventerrein Baanstee-Noord, wordt door toepassing van een duurzaamheidsprestatienorm bij uitgifte van gronden duurzaam bouwen de standaard.”

Reageer op dit artikel

ZIE OOK:

Milieu artikelen