HomeNieuwsWelzijnPurmerend krijgt unieke multifunctionele sport accommodatie

Purmerend krijgt unieke multifunctionele sport accommodatie

sporcomplex
“Een volk dat leeft, bouwt aan de toekomst. Dat past bij wat Purmerend momenteel aan het doen is,” zegt Helm. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Dit visie heeft ook Roald Helm. “Door sport neemt de kwaliteit van leven toe.

Purmerend en de scholen krijgen een prima nieuwe sportaccommodatie voor binnensporten. Dit project kende een lange aanloop. Ik ben de vierde wethouder die ermee te maken krijgt. Ook de herinrichting van de omgeving was complex. Denk aan parkeren. Maar als hier in Purmerend meer mensen wonen, moet je ook voorzieningen hebben,” aldus de wethouder.

Roald Helm mijmerde al even over een eventuele Olympische Spelen in Amsterdam in 2028. “Dan vinden veel sporters hier een uitstekende trainingsaccommodatie. Dit wordt een kolossaal gebouw, dat zeker de komende dertig jaar zal blijven staan.” Adjunct-directeur Jeroen Geurts van Bouwbedrijf Vaessen merkt op trots te zijn een bijdrage te kunnen leveren aan “deze fantastische nieuwe sportaccommodatie” voor Purmerend. Het bedrijf werkt ook met ‘social return’ (schakelt ook mensen in met ‘afstand tot de arbeidsmarkt’; red. BurrieMedia).
Bij de bouw van het sportcomplex staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Het ontwerp is van Slangen & Koenis Architecten en Bouwbedrijf Vaessen uit Raamsdonksveer is de hoofdaannemer. De MFSA bestaat uit o.a. een topsporthal, een breedtesporthal en een turnhal. Bovendien is er een mooie horecavoorziening en een parkeerterrein voor 200 auto’s onder het gebouw. De nieuwe sportaccommodatie is geschikt voor nationale wedstrijden en turnvereniging Gymnet kan er trainen voor internationale turnwedstrijden.

Geen luchtkastelen
Directeur Kees Schouten van de Purmerendse ScholenGroep (PSG) merkt desgevraagd op dat zijn school voor 80 % huurder is van de nieuwe accommodatie, vooral overdag. Hoewel er nog wel wat verschil van inzicht is tussen de PSG en de gemeente, zegt Schouten: “Ik ben blij dat deze laatste paal nu geslagen is en dat de bouw is gestart. Je kunt het beter oneens zijn over iets concreets dan over een luchtkasteel. Laat dit pand eerst maar eens gebouwd worden.” Schouten vindt dat er nog veel overleg gevoerd moet worden. “Maar het is voor mij ondenkbaar dat we er niet uitkomen.” 

Gesloopt
Vicevoorzitter Ton Okhuijsen van de Sportraad merkt op dat met de start van de bouw een lange periode is afgesloten. “We kijken uit naar een prachtige sportaccommodatie en een mooi rugbycomplex voor Rugbyclub Waterland,” zegt hij. Het is de bedoeling over een jaar, als het nieuwe sportcomplex is gebouwd, dat de uit 1970 daterende sporthal De Beukenkamp wordt gesloopt. Op die plek komt een natuurgrasveld voor Rugbyclub Waterland (RCW). Naast de nieuwe sporthal is in 2015 al een kunstgrasveld voor de rugbyclub aangelegd. RCW krijgt ook en nieuw clubhuis. De naam voor de nieuwe MFSA is er nog niet. De inwoners van Purmerend mogen een naam bedenken, waarin de relatie met topsport opgenomen moet zijn. Een jury zal de winnaar aanwijzen.

Welzijn artikelen