HomeNieuwsWelzijnPurmerend kandidaat beste Bibliotheek van Nederland 2018

Purmerend kandidaat beste Bibliotheek van Nederland 2018

biblotheek
Voor de verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland kan worden gestemd. De stemperiode loopt tot en met 1 maart. In de eindronde van de strijd om de NBD Biblion Award zitten zes openbare bibliotheken, verspreid over het land en variërend in grootte.
Uit de binnengekomen nominaties koos de jury van het vakblad Bibliotheekblad de volgende zes finalisten: de Bibliotheek Het Kruispunt Barendrecht (behorend tot de Bibliotheek AanZet), Openbare Bibliotheek Amsterdam, vestiging Bijlmerplein, de Bibliotheek Purmerend (Bibliotheek Waterland), de Bibliotheek Ligne Sittard (De Domijnen), de Bibliotheek Veendam (Biblionet Groningen) en de Bibliotheek Zwolle, centrale vestiging Stadkamer. 
Om de finalisten de kans te bieden zichzelf goed te presenteren, vragen we hen een video van maximaal vijf minuten in te sturen die we bij het begin van de stemronde op de site plaatsen. In die film mogen zij laten zien en horen waarin ze zich onderscheiden.
Gestemd kan worden op de website van het bibliotheekblad www.bibliotheekblad.nl
De bekendmaking en uitreiking van de NBD Biblion Award vinden plaats op 20 maart 2018 tijdens het Nationale Bibliotheekcongres in Den Helder.
Dit zijn de finalisten?
De shortlist Beste Bibliotheek van Nederland bestaat uit de volgende bibliotheken:

Bibliotheek Barendrecht (AanZet) (Zie video)
Bibliotheek Bijlmerplein (OBA) (Zie video)
Bibliotheek Purmerend (Waterland) (Zie video)
Bibliotheek Sittard (Domijnen) (Zie video)
Bibliotheek Veendam (Biblionet Groningen) (Zie video)
Bibliotheek Zwolle (Stadkamer) (Zie video)

foto: Stadspartij

 
 

Welzijn artikelen