HomeNieuwsMilieuPurmerend dooft de lichten

Purmerend dooft de lichten


earthour
Op zaterdagavond 31 maart wordt in het centrum op diverse plaatsen het licht gedoofd. Op deze manier geeft de gemeente aan haar inwoners en relaties aan dat zij de toekomst van de aarde belangrijk vindt. Earth Hour is een internationale actie van het Wereld Natuurfonds (WNF).   

Aandacht voor earth our

Tussen 20.30 en 21.30 uur (plaatselijke tijd) worden op vele plekken in de wereld de lichten gedoofd die niet noodzakelijk zijn. Een symbolisch gebaar, waarmee we aangeven bewust te willen omgaan met natuur en milieu. Dat we staan voor duurzaamheid, zodat volgende generaties – net als wij – ook mogen genieten van een mooie aarde.

Wat doet Purmerend?

De gemeente draagt op de volgende locaties haar steentje bij aan de actie:

  • de aanschijnverlichting van het stadhuis gaat uit;
  • de verlichting van het carillon (kerkklok) op de Kaasmarkt gaat uit;
  • de grondspots in het voetgangersgebied gaan uit: Peperstraat, Raadhuisstraat, Kaasmarkt, Waagplein, Hoogstraat en Willem Eggertstraat.

Purmerend staat niet alleen tijdens Earth Hour stil bij de hoeveelheid verlichting. In 2013 wordt het beleidsplan openbare verlichting herzien. Hierin zullen voorstellen worden gedaan om de verlichting in Purmerend structureel te verlagen.

WNF op de Koemarkt

Het WNF gaat zaterdagavond op de Koemarkt een lint leggen in de vorm van het getal 60, het symbool voor zestig minuten bewust omgaan met de wereld. Tijdens Earth Hour vraagt het WNF voorbijgangers om, met een fairy stick in de hand, op het lint plaats te nemen. Zo ontstaat een ’60’ gevormd door mensen die staan voor duurzaamheid.

Doe zelf mee

De gemeente hoopt ook dat Purmerenders en de bedrijven en instellingen, het initiatief ondersteunen. Dat kan door een bezoekje aan de Koemarkt, of door thuis of op de zaak onnodige lichten uit te doen. Kijk voor meer informatie over Earth Hour op www.wnf.nl.

Milieu artikelen