HomeNieuwsWelzijnPurmerend bij de vijf beste middelgrote binnensteden

Purmerend bij de vijf beste middelgrote binnensteden


Purmerend is genomineerd voor het bezit van een van de beste binnensteden. Vijf middelgrote gemeenten en vijf grote binnensteden maken per categorie kans op het winnen van de tweejaarlijkse verkiezing ‘Beste Binnenstad 2017-2019’.
2 x vijf nominaties
In de categorie Middelgrote Binnensteden (minder dan 550 publieksgerichte functies in het centrum) zijn dat : Almere, Den Helder, Hoofddorp, Roosendaal en Purmerend
In de categorie Grote Binnensteden (meer dan 550 publieksgerichte functies in het centrum) zijn dat :Arnhem, Breda, Enschede, ’s-Gravenhage en Nijmegen
Een vakjury, bestaande uit 18 professionals uit het bedrijfsleven, overheid, onderwijs en cultuur, heeft de verschillende deelnemende binnensteden beoordeeld op een breed aantal thema’s, waaronder retail, cultuur, veiligheid, horeca, duurzaamheid, bereikbaarheid en digitalisering. Een belangrijke maatstaf om genomineerd te worden is de mate van kwalitatieve groei en ontwikkeling die een binnenstad tussen 2015 tot en met eind 2017 doormaakt.
Felix Wigman, juryvoorzitter en directeur van het Platform Binnenstadsmanagement: “De titel ‘Beste Binnenstad’ verdien je niet zomaar. De genomineerde binnensteden hebben zich de afgelopen twee jaar op een breed aantal thema’s sterk ontwikkeld. De erkenning is meer dan de invulling van een leegstaand V&D pand in de binnenstad of het ontwikkelen van een binnenstadsvisie.”
Vervolg van de Verkiezing Beste Binnenstad
De vijf geselecteerde binnensteden per categorie kregen de afgelopen twee maanden de gelegenheid om een bidbook samen te stellen. De genomineerden hebben in dit document aan de hand van verschillende thema’s aangegeven waarom zij uitgerekend de titel ‘Beste Binnenstad 2017-2019’ verdienen.
Eind augustus zullen de juryleden de twee finalisten per categorie kiezen op basis van de onderbouwingen die de gemeenten presenteren.
Begin september 2017 worden de vier finalisten bekend gemaakt, die vervolgens door de voltallige jury zullen worden bezocht en beoordeeld op hun merites. Eind november worden tijdens een feestelijk event in Rotterdam, winnaar van de Beste Grote Binnenstad van Nederland 2015-2017, de twee winnaars bekend gemaakt.
Informatie
Meer informatie over de verkiezing, de procedure en eerdere winnaars is te vinden op de website www.debestebinnenstad.nl.
Op de hoogte blijven van de Verkiezing Beste Binnenstad? Houd de website in de gaten of volg via Twitter @bestebinnenstad

Welzijn artikelen