HomeNieuwsWelzijnPurmerend Beëindigt subsidierelatie met Stichting Streetcornerwork

Purmerend Beëindigt subsidierelatie met Stichting Streetcornerwork


Het college van Purmerend heeft de raad geïnformeerd over de verandering binnen de subsidieverstrekking ten behoeve van het straathoekwerk in Purmerend, uitgevoerd door Stichting Streetcornerwork te Amsterdam. Met ingang van 1 januari 2016 wordt de subsidie aan Stichting Straathoekwerk beëindigt.

Voortgangsgesprekken van het college met de Stichting, die vanaf 2014 zijn geïntensiveerd   en de aangescherpte afspraken over de resultaten, hebben niet geleid tot de gewenste resultaten zoals afgesproken in de subsidiebeschikkingen.

Daarbij heeft een aantal recente incidenten er toe geleid dat het college onvoldoende vertrouwen heeft in de verdere samenwerking met de organisatie.
Het college constateert dat er geen stijgende lijn zat en zit in de samenwerking binnen het team, veel tijd verloren gaat aan ontwikkeling binnen dit team en de inhoud van het werk en resultaten voor buiten in het gedrang zijn gekomen.

Het college heeft dan ook besloten om met ingang van 1 juli 2015 de subsidierelatie met Stichting Streetcornerwork af te bouwen en per 1 januari 2016 de subsidierelatie te beëindigen.

Het straathoekwerk binnen Purmerend zal niet stoppen. Het tweede halfjaar van 2015 zal worden gebruikt om dit opnieuw vorm te geven in nauwe samenwerking met de netwerkpartners.

Welzijn artikelen