HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningProtestbijeenkomst sloopwoningen Wheermolen-West

Protestbijeenkomst sloopwoningen Wheermolen-West

meteorenweg laagbouw.jpg
Bewonersvereniging Wheermolen-West verwelkomde zaterdagmiddag 7 november jl. zo’n honderd buurtbewoners op de eerste protestbijeenkomst in dansschool Van het Kaar.
De bewonersvereniging, in juli opgericht na een handtekening actie, vertegenwoordigt 83% van bewoners die in 150 laagbouw woningen wonen die, volgens plannen van woningbouw vereniging Wherestad gesloopt gaan worden.

Voorzitter Yolanda Schaefer gaf een korte terugblik op de afgelopen tijd. Zij toonde verbijstering over de eerste berichten van sloop en de slechte communicatie tussen Wherestad en de bewoners.
De redenen van sloop zou zijn: slechte isolatie waardoor hoge energiekosten, te kleine woningen die vaak geweigerd zouden worden.

Felle protesten kwamen uit de zaal: ‘we wonen helemaal naar onze zin, in een fijne buurt en  niet te klein en voor betere isolatie kan de woningbouwvereniging zorgen daar hoef je geen woningen voor te slopen. Toon maar aan dat deze woningen meer geweigerd worden als andere oudbouw woningen in Purmerend.’
Niet alleen de oudere bewoners, maar ook nieuwe bewoners die veel geld geïnvesteerd hebben in de huurwoning, lieten zich horen.
‘Wherestad wil de huurovereenkomst opzeggen’, zo betoogde de voorzitter, ‘en direct met een sociaal plan komen zoals het ook met de hoogbouwflats op de meteorenweg is gegaan.
Wij als bewonersvereniging willen dat de huidige huurovereenkomst geldig blijft en we gaan protesteren bij de gemeente, de provincie en tot de rechter toe.’
Zij riep op, niet akkoord te gaan met aanbiedingen voor een andere flat of woning, als je in je woning wilt blijven.

Na afloop werden aan alle bewoners enquête formulieren en posters uitgedeeld.
In een gesprek dat ik aan het slot had met de voorzitter Yolanda Schaefer en bestuurslid Martin Huybrechts, werd nogmaals benadrukt dat dit slopen niet wordt gepikt. ‘We gaan door tot de sloopplannen van tafel zijn’, werd er strijdlustig aan toegevoegd..

Hier kunnen wij als STADSPARTIJ volledig mee instemmen en we staan vierkant achter de bewoners.

Ruimtelijke Ordening artikelen