HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningProcedure discotheek lijkt stil te staan

Procedure discotheek lijkt stil te staan

discotheekplek1
De bouwvergunningsprocedure rond de discotheek die aan de Verzetslaan gebouwd moet worden lijkt helemaal tot stilstand te zijn gekomen. Dat blijkt uit onderzoek door de Stadspartij. De eerste fase van de bouwvergunningsprocedure is begin maart afgerond, maar half juni, ruim drie maanden later, is de tweede fase van de procedure nog niet gestart.

Aan de bouwvergunningsprocedure die in 2004 al begon, lijkt maar geen einde te komen. De wens van de jongeren en ook van de politiek voor een discotheek wordt steeds groter. Maar buurtbewoners vrezen voor veel overlast. Zij hebben de komst van de discotheek tot aan de Raad van State aangevochten, maar de gemeente die de bouwvergunning verleende werd steeds in het gelijk gesteld. Begin maart van dit jaar wees ook de hoogste bestuursrechter in Nederland de bezwaren van de omwonenden van de hand.

Nog geen aanvraag

Nadat de eerste fase van de bouwvergunning is afgerond, zou de tweede fase moeten starten door een vergunningaanvraag door projectontwikkelaar JSD Bouw. Maar de vergunning is volgens de gemeente nog niet aangevraagd door de projectontwikkelaar. De gemeente Purmerend geeft aan dat de discotheek zelf de nodige maatregelen neemt om de overlast tot een minimum te beperken. “Dit varieert van het instellen van een pendelbusdienst en een drugsontmoedigingsbeleid tot frequent overleg met de politie en beveiligingspersoneel op het buitenterrein,” zegt een woordvoerder van de gemeente. “Vanuit de gemeente zal een klankbordgroep worden ingesteld, bestaande uit de gemeente, politie, de exploitant, een vertegenwoordiger vanuit de buurt en wijkbeheer. Deze (klankbordgroep, red.) zal zich onder andere bezighouden met de effectiviteit van de te nemen maatregelen ter voorkoming van overlast. Ook de locatie (vlakbij belangrijke verkeersuitvalswegen) zorgt er naar de mening van het gemeentebestuur voor het terugdringen van de mogelijke overlast.”

Kentucky Fried Chicken

Restaurant Caddy’s aan de Verzetslaan is inmiddels gesloopt. Op deze plek komt een filiaal van fastfoodrestaurantketen Kentucky Fried Chicken (KFC). De bouw hiervan is inmiddels begonnen.

 

ZIE OOK:

Ruimtelijke Ordening artikelen