HomeNieuwsWelzijnPriklocatie boostervaccinatie toch in Purmerend na vragen Stadspartij

Priklocatie boostervaccinatie toch in Purmerend na vragen Stadspartij

Evenemententerrrein
foto Stadspartij

Dat de priklocatie voor de boostervaccinatie voor heel Zaanstreek-Waterland ergens in Zaandam-West zou zijn vond Stadspartij-Beemster Polder Partij een slecht idee.
De beoogde locatie is zeker voor Waterlanders in een uithoek van de regio gesitueerd. Dat is een weinig ‘klantvriendelijk’ voornemen.

Vandaar dat Melvin Smid hierover kritische vragen heeft gesteld aan het college van Purmerend. Melvin Smid stelt dat regiogemeente Purmerend een goed bereikbare locatie moet kunnen bieden. Het college laat weten het met hem eens te zijn en dat inmiddels een locatie in Purmerend is gevonden.

Priklocatie op evenemententerrein

De GGD laat weten dat in Purmerend een nieuwe priklocatie komt op het evenemententerrein (kruising Westerweg). Op dit terrein komt tijdelijk een tentpaviljoen en een parkeerterrein. De locatie gaat uiterlijk eind december open, of eerder als mogelijk.
In Zaandam blijft de huidige priklocatie PG1 (Pieter Ghijsenlaan 1) in gebruik tot het voorjaar van 2022.

Met het oog op uitbreiding van de boostercampagne is de verwachting dat de GGD tot en met november 2022 priklocaties in gebruik heeft voor de boostercampagne. De locaties zijn, in ieder geval de eerste periode, zeven dagen per week open van 08.00 tot 21.00 uur. U kunt de boosterprik alleen krijgen op afspraak en als u hiervoor bent opgeroepen of uitgenodigd op basis van uw leeftijd of vanwege het werk dat u doet.

Heeft u vragen over de extra prik (boosterprik) klik dan hier of kijk op www.coronavaccinatie.nl.

Welzijn artikelen