HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningPolitieke weerstand tegen plannen Wherestad neemt toe!

Politieke weerstand tegen plannen Wherestad neemt toe!

meteorenweglaagbouw
Woningcorporatie Wherestad heeft aangekondigd de woningen aan de Planetenstraat en de Meteorenweg in Wheermolen-West te gaan slopen om er nieuwe woningen te bouwen. De Stadspartij heeft direct na het bekend worden van deze plannen aankondigd
hiertegen te zijn. Nu heeft ook de PvdA in Purmerend stelling genomen tegen het zondermeer doorzetten van deze plannen voordat er goede argumenten zijn gegeven waarom slopen nodig is en voordat de haalbaarheid van de plannen vaststaat.

De bewoners zijn ongerust en verontwaardigd over de plannen van Wherestad. De meeste bewoners hebben een poster van het buurtcomité achter het raam om te protesteren tegen de sloop. Bewoners kennen elkaar, doen veel samen en helpen elkaar. Vrijwel iedereen in de buurt geeft aan prettig te wonen en te willen blijven in de huidige woning.
 
In navolging van de Stadspartij is nu ook de PvdA kritisch over de plannen van Wherestad en is niet overtuigd van de noodzaak om deze woningen te slopen. Ook voor de bewoners is niet duidelijk waarom deze woningen tegen de vlakte moeten terwijl woningen van het zelfde type in dezelfde wijk nog door Wherestad te koop worden aangeboden voor 190.000 euro. Wherestad heeft onvoldoende informatie gegeven waarom sloop en nieuwbouw de beste optie is voor deze buurt.
 
Daar komt bij dat Wherestad in financiële problemen zit, zoals de Stadspartij enige weken terug onthulde. De woningcorporatie wil fuseren met een andere woningcorporatie, die fusie wordt al in februari verwacht. Dit maakt de plannen voor de herstructurering van dit deel van Wheermolen-West voorlopig zeer onzeker. Ondertussen hanteert Wherestad een huurbeleid dat er van uitgaat dat de sloop gewoon doorgaat. Woningen worden niet volledig opgeknapt als er nieuwe huurders in komen.
 
Wethouder Berent Daan bij WebRegio: “Zo ontstaat onnodige onzekerheid bij bewoners over de toekomst van hun buurt. Nieuwe huurders worden afgeschrikt door deze onzekerheid. De PvdA vindt dit niet goed en we zullen dit ook kenbaar maken aan de directie van Wherestad.”

Kanttekening die de Stadspartij bij de ferme woorden van de PvdA voorman plaatst zijn wel dat het heden verkiezingstijd is. Opvallend zijn de ingebouwde vluchtwegen in het betoog van de PvdA om straks toch akkoord te kunnen gaan als dat zo uitkomt. Als Wherestad in de ogen van de PvdA goede argumenten vindt, dan kan het best doorgaan is namelijk tussen de regels door te lezen. Mario Hegger lijsttrekker Stadspartij: “De Stadspartij is daarin klip en klaar. De plannen van Wherestad moeten niet doorgaan!”

ZIE OOK:

Ruimtelijke Ordening artikelen