HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningPlannen discotheek vrijwel van de baan

Plannen discotheek vrijwel van de baan

DansenOranje

De plannen om aan de Verzetslaan een discotheek te bouwen gaan vrijwel zeker niet door. Dat is het resultaat van de onderhandelingen die wethouder B. Daan (economische zaken) dit voorjaar heeft gevoerd met de projectontwikkelaar.

Projectontwikkelaar JSD Bouw wilde op het terrein achter McDonald’s in de Purmer-Zuid een multifunctioneel gebouw neerzetten. In het gebouw zou een discotheek met een klimwand en een congresfaciliteit gehuisvest worden. De voorbereidingsprocedures startten al in 2004. Tijdens het bouwvergunningstraject kwam een aantal bewoners in verzet, waardoor de bouw enkele jaren uitgesteld moest worden. Uiteindelijk werden de protesterende omwonenden door de rechter en de Raad van State in het ongelijk gesteld.

Crisis

Nog voordat de tweede fase van de bouwvergunningsprocedure van start kon gaan, kreeg Nederland te maken met een teruggang van het aantal discotheekbezoekers. Dit als gevolg van de economische crisis. Een paar discotheken in het land hebben de afgelopen tijd noodgedwongen hun deuren moeten sluiten. Projectontwikkelaar JSD Bouw vond het risico te groot om een discotheek te gaan bouwen. De projectontwikkelaar is nog wel van plan om een multifunctioneel gebouw neer te zetten, maar zonder een discotheek.

Onduidelijkheid

Het is nog niet duidelijk of gezocht zal worden naar een andere projectontwikkelaar en naar een eventuele nieuwe locatie in Purmerend om een discotheek te gaan bouwen. De enige uitgaansgelegenheden in Purmerend blijven voorlopig de cafés op de Koemarkt en poppodium P3 aan de Purmersteenweg.

ZIE OOK:

Ruimtelijke Ordening artikelen