HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningPlan Brams Natuur en anderen voor vergroenen en aankleden binnenstad in uitvoering.

Plan Brams Natuur en anderen voor vergroenen en aankleden binnenstad in uitvoering.

Brams Natuur
Afbeelding raadsnieuwsDe binnenstad is opgedeeld in verschillende sfeergebieden met elk een eigen uitstraling en winkelaanbod. Het afgelopen jaar is door Brams Natuur en vele betrokkenen hard gewerkt aan plannen voor het aankleden en vergroenen van de eerste twee sfeergebieden van de Binnenstad. Hieronder vallen de Dubbele Buurt, Breedstraat, Peperstraat, Kaasmarkt en Padjedijk. De komende tijd wordt begonnen met de uitvoering.

Programma Binnenstad

In de toekomst is er een opgefrist, sfeervol, gastvrij en levendig centrum met verschillende functies: winkelen, horeca, overnachten, evenementen, cultuur, ondernemen, wonen en leren. Dit alles in lijn met elkaar. Daarbij wordt gestreefd naar niet alleen een functionele binnenstad, maar vooral een binnenstad waar je graag wil verblijven en waar voldoende voorzieningen zijn voor onze inwoners, mensen uit de omgeving en voor bezoekers van verder weg. Daarom wordt gewerkt aan programma Binnenstad.

Zes grote plantenbakken in Dubbele Buurt en Breedstraat

Vorige week is Brams Natuur gestart met het vergroenen het plaatsen van zes grote plantenbakken in de Dubbele Buurt en Breedstraat. Naar verwachting neemt het plaatsen 3 dagen in beslag en de werkzaamheden zullen gedurende die dagen plaatsvinden tussen 07:30 – 16:30 uur. In verband met de weekmarkt vinden de werkzaamheden op deze locatie niet plaats op dinsdag.

Bakken en banken rondom de Sint Nicolaaskerk

Rond 11 maart worden er ook bakken en banken rondom de Sint Nicolaaskerk geplaatst. Naar verwachting neemt het aanbrengen van de constructie en de beplanting 5 weken in beslag en de werkzaamheden zullen gedurende die dagen plaatsvinden tussen 07:30 – 16:30 uur. In verband met de weekmarkt vinden de werkzaamheden op deze locatie niet plaats op dinsdag.

Geveltuinen

Medio april start Brams Natuur met het aanleggen van de Geveltuinen in de Peperstraat, Dubbele Buurt en Breedstraat. Naar verwachting neemt het aanbrengen van de geveltuintjes een aantal weken in beslag en de werkzaamheden zullen gedurende die dagen plaatsvinden tussen 07:30 – 16:30 uur. In straten waar de weekmarkt staat, vinden de werkzaamheden niet plaats op dinsdag.

Willem Eggertstraat

Midden april wordt er gestart met het plaatsen van een ‘groene zone’ in de Willem Eggertstraat. Tenslotte gaat Brams Natuur groen boven de winkelstraat Padjedijk aanbrengen. Op dit moment wordt nog bekeken wat wel en niet mogelijk is aan de gevels en worden herover gesprekken gevoerd met pandeigenaren.

Groen boven de straat in Padjedijk

Tenslotte gaat Brams Natuur groen boven de winkelstraat Padjedijk aanbrengen. Op dit moment wordt bekeken wat wel en niet mogelijk is aan de gevels en worden met pandeigenaren hierover gesprekken gevoerd. Nadere informatie volg later.

De genoemde tijdlijnen zijn onder voorbehoud van onvoorzien oponthoud zoals weersomstandigheden, levertijden van materialen etc.

Ruimtelijke Ordening artikelen