HomeNieuwsWelzijnPilot openstelling sportparken meivakantie 24 april tot

Pilot openstelling sportparken meivakantie 24 april tot

FCPURMHA2
FC Purmerend
foto Stadspartij

Spurd is verheugd dat voetbalverenigingen De Wherevogels, FC Purmerend, SV Beemster en Purmersteijn hebben besloten om deel te nemen aan de pilot om hun accommodaties open te stellen. Zij bieden leden en niet-leden op deze manier de mogelijkheid om te sporten en zodoende worden de accommodaties optimaal benut. De openstelling is van zaterdag 24 april t/m zondag 9 mei 2021. Een groot deel van de jeugd heeft in deze periode meivakantie.  

De openingstijden van De Wherevogels zijn alle werkdagen (maandag t/m vrijdag) van 11.00 tot 16.00 uur. FC Purmerend, Purmersteijn en SV Beemster zijn elke dag (ook Konings- en Bevrijdingsdag) van 10.00 tot 21.00 uur geopend. Alleen op dinsdag 4 mei is de openstelling tot 19.30 uur in verband met de Dodenherdenking.

In verband met de coronamaatregelen was de vraag of de pilot door kon gaan maar uiteindelijk is geconcludeerd dat het juist nu belangrijk is om de accommodaties open te stellen. In verband met de coronamaatregelen zijn veel andere activiteiten niet mogelijk terwijl de jeugd zonder beperkingen mag sporten. Met de openstelling is het voor Purmerenders en Beemsterlingen mogelijk om gedurende een groot deel van de dag te sporten op de vier voetbalaccommodaties. Bezoekers zijn zelf verantwoordelijk voor het naleven van de coronamaatregelen. Dit houdt in: als je 27 jaar of ouder bent mag je sporten in een groep van maximaal vier personen en houd je 1,5 meter afstand van elkaar, Publiek is niet toegestaan en iedereen dient direct na het sporten de accommodatie te verlaten.

Verder vinden er tijdens de openstelling op de accommodatie ook verenigings- en andere georganiseerde activiteiten plaats zoals trainingen, onderlinge wedstrijden en PurVak. Georganiseerde activiteiten hebben voorrang dus we willen bezoekers van de openstelling vragen waar nodig plaats maken voor deze activiteiten. Verder willen we de bezoekers verzoeken om geen rommel achter te laten en netjes met alle materialen om te gaan. Met zijn allen zorgen we voor een succesvolle pilot en hopelijk zijn de verenigingen dan bereid om hun sportaccommodatie in de toekomst vaker open te stellen.

Welzijn artikelen