HomeNieuwsVerkeer en VervoerPer 1 september betaald parkeren in Wagenweggebied

Per 1 september betaald parkeren in Wagenweggebied

WagenwegHA1
Komende maanden voert de gemeente verschillende aanpassingen door wat betreft parkeren in het centrum van Purmerend. Hiermee willen de gemeente de parkeerdruk in het centrum aanpakken. De eerste van een reeks maatregelen is het invoeren van betaald parkeren in het Wagenweggebied.
Betaald parkeren Wagenweggebied
In september wordt, mede op verzoek van de bewoners, in het Wagenweggebied betaald parkeren ingevoerd. Bewoners kunnen hier parkeren met een parkeervergunning. Op verschillende plekken in het Wagenweggebied worden parkeerautomaten geplaatst. Het parkeertarief wordt hier € 1,00 per uur, van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en tijdens koopavonden tot 21.00 uur.
De parkeerterreinen van de supermarkten in het Wagenweggebied zijn in eigendom van de supermarkten zelf. Daaraan verandert niets.
Meer parkeermaatregelen
Met het invoeren van de parkeermaatregelen wordt rekening gehouden met de toekomst. Komende jaren wordt op verschillende plaatsen in het Wagenweggebied en in en om de binnenstad gebouwd. Parkeermaatregelen zijn nodig zodat de binnenstad bereikbaar blijft voor bewoners, bezoekers en ondernemers. De komende tijd treft de gemeente dan ook verschillende maatregelen om het parkeren in het centrum in goede banen te leiden.
Op de hoogte
Op de website www.purmerend.nl/parkerencentrum worden regelmatig updates geplaatst over de parkeermaatregelen die wij treffen in het centrum.

foto Stadspartij

Verkeer en Vervoer artikelen