HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningParkeergarage in de vijfhoek op planbord

Parkeergarage in de vijfhoek op planbord

beemstersteeg.jpg
De voorbereidingen voor de in 2012 geplande parkeergarage in de vijfhoek (Beemsterburgwal, Kanaalkade, Kanaalstraat en Gedempte Singelgracht) in Purmerend zijn in volle gang.

"Op dit moment zijn wij druk bezig de hoofd afspraken met de projectontwikkelaar vast te leggen", aldus Arnold Bergstra, Teammanager Projecten binnen de gemeente Purmerend. Met de werkzaamheden aan de ondergrondse parkeergarage die plaats biedt aan de ca. 300 auto’s, wordt in de loop van het jaar 20101 begonnen.
Bergstra: "Voordat er met de bouw van de parkeergarage kan worden begonnen zullen enkele bedrijfspanden aan de Beemsterburgwal worden gesloopt. Het transformatorhuisje van de NUON dat nu nog in het gebeid staat, zal ook moeten worden verzet."

Op het terrein worden door de projectontwikkelaar woningen gebouwd. Bergstra: "Het ‘blik’gaat onder de grond en boven de parkeergarage worden een aantal mooie huizen gebouwd. Deze huizen zijn gesitueerd in de vorm van een semi-openbaar hofje. Dat betekent dat iedereen van dit nieuwe plekje in Purmerend kan genieten."
Bergstra verwacht een aanzienlijke kwaliteitsverbetering als het project eenmaal is gerealiseerd: "De woonomgeving krijgt een krachtige kwaliteitsimpuls. Mede met het oog op de ontwikkeling van de Kop van West is dit een belangrijke vooruitgang."

Zodra de hoofdlijnen van het project zijn uitgezet, plant de gemeente Purmerend een bewonersavond. Bergstra: "In het najaar verwachten we de omwonenden en directe betrokkenen uitgebreid te kunnen informeren omtrent de ontwikkelingen."

 

Bron: Regio Zaken Purmerend&Waterland

Ruimtelijke Ordening artikelen