HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningParkeerdruk buurt ziekenhuis nog niet voorbij

Parkeerdruk buurt ziekenhuis nog niet voorbij

slagbomen ziekenhuis.jpgOngeveer zestig omwonenden van het Waterlandziekenhuis zijn 7 februari afgekomen op een bewonersavond in de brandweerkazerne over problemen met parkeren in hun buurt. Aanleiding van de avond was de invoering van betaald parkeren op het terrein van het Waterlandziekenhuis. Dit heeft behoorlijk negatieve gevolgen gehad voor de parkeerdrukte in de directe omgeving.
De gemeente heeft daarop het initiatief genomen om in overleg met het ziekenhuis, omwonenden en andere betrokkenen te zoeken naar oplossingen.

De omwonenden van het Waterlandziekenhuis willen niet ‘het gelag’ betalen voor een oplossing. Volgens de gemeente is het invoeren van vergunningenparkerend in de wijk de beste oplossing voor het probleem. Bezoekers van het ziekenhuis, die hun auto nu in de wijk neerzetten om de kosten van het parkeerkaartje te ontlopen, mogen dat dan niet meer.
De omwonenden zij echter pertinent tegen deze oplossing. De kosten van de parkeervergunning komt dan namelijk voor hun rekening (€ 43,- p/j), bovendien wordt dan het parkeren bij het bezoek van familie en vrienden een nieuw probleem.
De beste oplossing volgens de bewoners is als het ziekenhuis het parkeren versoepeld. Nu is het eerste halfuur gratis, maak daar twee uur van stellen de bewoners voor.
Echter volgens een woordvoerder van het Waterlandziekenhuis is dat exploitatietechnische weer niet mogelijk. verbodsbord.jpg

Een ander mogelijkheid is om alleen borden in de wijk te zetten dat parkeren alleen voor bewoners is toegestaan. De gemeente heeft echte geen vertrouwen in de duurzaamheid van die oplossing.
Een bewoner stelde ook voor om met eenrichtingverkeer in de wijk het aanrijden van de straten te ontmoedigen.

Oplossingen niet van Waterlandziekenhuis te verwachten
Duidelijk is geworden dat het ziekenhuis, de gemeente en de omwonenden het over veel oplossingen nog niet eens zijn. Het ziet er ook niet naar uit dat er een oplossing is te verwachten door de veroorzaker van de problemen: het Waterlandziekenhuis.
De oplossing zal dus van de gemeente in overleg met de bewoners moeten komen.

Het idee om in de wijk extra parkeerplekken te realiseren lijkt steun te krijgen van zowel gemeente als omwonenden. Toch zal deze laatste oplossing alleen niet voldoende zijn. Daarom zal de gemeente een aantal nieuwe suggesties en mogelijkheden gaan uitwerken.

Ruimtelijke Ordening artikelen