HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningParkeer-anarchisme voor politiebureau Waterlandlaan

Parkeer-anarchisme voor politiebureau Waterlandlaan

img_0003.jpgAfgelopen juni werd het parkeren in de omgeving van het ziekenhuis besproken met de bewoners en de gemeente. Door het invoeren van de betaald parkeren op de parkeerplaats van het ziekenhuis is in de directe omgeving, vooral Basisveenstraat/Kraggeveenstraat een verkeerschaos ontstaan. Automobilisten omzeilen het betaalde parkeerterrein en niets is hen daarbij te dol. Klik hier voor het eerdere bericht erover.

img_0001.jpg

 

 

 

Vooral voor het politiebureau aan de Waterlandlaan is het een rommeltje. Het vreemde is dat de politie er niet tegen optreedt. Volgens bewoonster Annemieke van der Meer niet vreemd want volgens haar zijn het juist politiemensen zelf die de regels aan hun laar lappen. Om een en ander te illustreren zond ze de Stadspartij, het wijkbeheer en de politie enige foto’s uit de periode 12 tot 14 september. Ondanks dit signaal ook aan de politie werd er niet opgetreden.

Het parkeren bij het ziekenhuis en de maatregelen die de gemeente neemt worden in het najaar geëvalueerd. Als de genomen maatregelen niet werken komt onvermijdelijk het vergunningparkeren als de uiteindelijke oplossing aan de orde. Het is althans een oplossing  als er ook handhavend wordt opgetreden. Dat dit al niet gebeurt in ‘het hol van de leeuw'(voor het politiebureau) geeft ernstig te denken.

img_0004.jpg

Ruimtelijke Ordening artikelen