HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningOvereenkomst voor bouw 40 appartementen De Looiers

Overeenkomst voor bouw 40 appartementen De Looiers

delooiers
Op maandag 20 maart ondertekenden Jan van der Linden, directeur van Linden Groep B.V. en wethouder Hans Krieger de overeenkomst voor de bouw van 40 koopappartementen aan de Purmersteenweg. Linden Groep wil op de locatie van voormalig garage Zijp twee appartementengebouwen realiseren met een parkeergarage.
In de overeenkomst staat daarnaast dat Linden Groep sociale woningen zal ontwikkelen op een andere locatie in Purmerend.
De appartementen zijn ontworpen door Rietvink Architecten. Het zijn twee losse appartementengebouwen die duidelijk familie van elkaar zijn, het zijn als het ware twee broertjes. Het hoogste gebouw is ongeveer 10 bouwlagen en staat precies in het verlengde van de Gedempte Where en de Plantsoengracht. Het pand markeert en versterkt daarmee de entree van de stad. Het vormt een eigentijdse vertaling van een poort van de stad. Het andere gebouw is met zes bouwlagen beduidend lager. Deze hoogte sluit aan bij de naastgelegen monumentale villa. Samen vormen de twee panden duidelijk een ensemble.  De appartementen zijn tussen de 95 en 120 m2 groot. 
Planning
Als de bestemmingsplanprocedure is doorlopen, start de bouw naar verwachting vierde kwartaal 2018.

foto: persbericht Purmerend.nl

Ruimtelijke Ordening artikelen