HomeNieuwsVerkeer en VervoerOV-tarieven 2016 Stadsregio Amsterdam

OV-tarieven 2016 Stadsregio Amsterdam

kaartlezerOV
Het dagelijks bestuur van de Stadsregio Amsterdam heeft de OV-tarieven voor 2016 in de concessiegebieden Amsterdam, Amstelland- Meerlanden, Zaanstreek en Waterland vastgesteld. Het landelijke basistarief gaat met 1 cent omhoog en wordt per rit € 0,89 voor vol tarief-reizen en € 0,59 voor reductie-tarief reizen. De nieuwe kilometerprijs is in de concessies Amsterdam, Zaanstreek en Waterland 15,4 cent en in de concessie Amstelland-Meerlanden 14,2 cent.

De prijs van dagkaarten en losse kaarten in bussen, trams en metro’s blijven ongewijzigd in de hele stadsregio. Voor het Randstad Noord Zone abonnement, geldt een stijging van 1,2%.

Tarieven Waterland

De concessie Waterland bestaat uit de gemeenten Purmerend, Wormerland, Beemster, Zeevang, Edam-Volendam, Waterland en Landsmeer. EBS is de vervoerder in deze concessie. Het kilometertarief stijgt van 15,1 cent naar 15,4 cent. Het dal-voordeel-product van 7,50 per maand (geldig in Waterland en Zaanstreek) met 40% reiskorting in de daluren, zal in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar tijdelijk met korting worden verkocht in Waterland. Het omslagpunt in Waterland ligt bij het maken van +/- 6 reizen in de daluren

Tarieven Amsterdam

De concessie Amsterdam bestaat uit de gemeente Amsterdam, gemeente Diemen en Duivendrecht. GVB is vervoerder in deze concessie. Het kilometertarief stijgt van 15,1 cent naar 15,4 cent. De tarieven voor dagkaarten blijft ongewijzigd, wel gaan de meerdagenkaarten voor het eerst sinds drie jaar met €0,50 omhoog.

Tarieven Amstelland-Meerlanden

De concessie Amstelland-Meerlanden bestaat uit de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. Connexxion is de vervoerder in deze concessie. Het kilometertarief stijgt van 14,0 cent naar 14,2 cent. In alle bussen van Connexxion in Noord-Holland zijn vanaf 2016 de kinderkaartjes (€1,-) de hele dag geldig in plaats van voor 1 rit. In de stadsregio geldt dit dus voor de concessies Amstelland-Meerlanden en Zaanstreek. Het Amsterdam Travel Ticket is in 2016 naast de trein van Schiphol naar Amsterdam ook geldig op buslijn 197 (de Amsterdam Airport Express van Connexxion) en natuurlijk op alle GVB lijnen.

Tarieven Zaanstreek

De concessie Zaanstreek bestaat uit de gemeenten Zaanstad en Oostzaan. Connexxion is de vervoerder in deze concessie. Het kilometer tarief stijgt van 14,1 cent naar 15,4 cent. In navolging van Waterland, wordt nu ook in de Zaanstreek het dal-voordeel-product geïntroduceerd. Met deze kortingsmogelijkheid van 7,50 euro per maand (geldig in Zaanstreek en Waterland) kunnen reizigers in de Zaanstreek met 40% korting reizen tijdens de daluren. Deze zal in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar tijdelijk met korting worden verkocht in Zaanstreek. Het omslagpunt ligt in Zaanstreek ligt bij +/-10 reizen in de daluren.

Verkeer en Vervoer artikelen