HomeNieuwsWelzijnOudelandsdijkje opgeknapt

Oudelandsdijkje opgeknapt

Oudelands
Al maanden was er hard gewerkt aan een stuk grond aan het Oudelandsdijkje in de Gors. Vrijdag 20 januari was het zover het is opgeknapt en klaar, dus dat moest gevierd worden. Er was een ijskar en wethouder Hegger hield een toespraak.
Al in 2012 werd duidelijk dat de Gorsbewoners het stuk grond aan het Oudelandsdijkje graag opgeknapt zagen. Het was een onbegaanbaar en rommelig stukje grond wat niet gebruikt werd. Nu is het gebied heringericht en kan door iedereen gebruikt worden. Oud en jong kunnen zich hier vermaken.
Het gras is net ingezaaid dus het is nog niet zo groen. Ook de bloemen die gezaaid zijn zie je nog niet, dus als straks alles groeit en bloeit zal het nog mooier zijn! Verspreid over het terrein liggen grote boomstronken waar kinderen op kunnen klimmen en ravotten. Er is een zwemsteiger met een heuse zwemtrap, dus ook zwemmen is een optie.
Een ideale plek dus! Zodra het gras hoog genoeg is zullen er doeltjes geplaatst worden zodat er ook gevoetbald kan worden.
 Dat dit alles is ontstaan mag best opmerkelijk genoemd worden. Want tijdens één van de bewonersavonden werd duidelijk dat er in dit gebied asbest gevonden was.
De vervuilde grond is verwijderd en heeft plaats gemaakt voor schone. De omwonenden zijn tevreden, zij hebben weer een prachtig uitzicht.
Nu maar hopen op mooi weer, dan kan de wijk genieten van dit nieuwe stukje recreatie!

Welzijn artikelen