HomeNieuwsMilieuOude elektrische apparaten actie, lever in en win!

Oude elektrische apparaten actie, lever in en win!

oudeapparaten2
Vanaf 7 september tot en met 26 oktober kan een oud elektrisch apparaat zomaar een nieuwe tablet, televisie, wasmachine of espressomachine opleveren.
Wethouder Helm: ‘Grondstoffen zijn schaars, hergebruik is en wordt daarom steeds belangrijker. Zelf heb ik onlangs ook mijn oude tv naar de Milieustraat gebracht. Een kleine moeite. Samen kunnen we zorgen voor een beter milieu.’

Met de campagne ‘Gooi niet weg, lever in! wijst de gemeente alle inwoners op het belang van het recyclen van elektrische apparaten zoals spaarlampen, MP3-spelers, smartphones, laptops en stofzuigers. Bijna 90% van het materiaal kan weer worden gebruikt om nieuwe producten te maken en dat is natuurlijk heel goed voor het milieu.

Hoe werkt het?

Iedereen die van 7 september t/m 26 oktober een oud apparaat bij de Milieustraat of deelnemende (kringloop)winkels inlevert, krijgt een actiecoupon die kans geeft op mooie prijzen. Inleveren bij winkels kan als tegelijkertijd een nieuw apparaat wordt aanschaft. Bij de kringloopwinkel kunnen oude apparaten ingeleverd worden als ze nog hergebruikt kunnen worden. De deelnemende winkeliers zijn herkenbaar aan de actieposters in de etalage. Op de site www.gooinietweg.nl kan de actiecode ingevuld worden.

Campagne Gooi niet weg, lever in!

De actie maakt deel uit van de campagne Gooi niet weg, lever in! die door afval- en energiebedrijf HVC samen met 37 deelnemende gemeenten in Noord- en Zuid Holland wordt georganiseerd zo ook in de gemeente Purmerend. De campagne wordt mogelijk gemaakt door Wecycle en Bosch.

Milieu artikelen