HomeNieuwsWelzijnOrsaya verbindt met muziek

Orsaya verbindt met muziek

orsaya1
Zaterdagavond 4 maart gaf Orsaya Hertzinger-Snijders een benefiet optreden in de Purmaryn. Dit benefiet optreden stond in het teken van het bestrijden van armoede.
Orsaya is een muziekdocente die regelmatig in contact komt met gezinnen waar armoede zichtbaar aanwezig is. Gezinnen waarvan kinderen door geldgebrek geen muzieklessen kunnen volgen. Orsaya legde de aanwezige toeschouwers uit dat muziek onderwijs van groot belang is. Muziek verbindt mensen ongeacht welke achtergrond je hebt . De helft van haar inkomsten die zij die avond verdiende gaat dan ook naar het armoedefonds.
Spetterend optreden
Het concert werd geopend met een spetterend optreden van de danseressen van breakdance groep Breakout. Daarna liet Orsaya haar vocale kwaliteit zien in een prachtig tweetalig nummer wat zij zelf begeleide op de dwarsfluit. Vertederend was het optreden van de leerlingen van basisschool de Klimop.
Het was extra bijzonder omdat deze leerlingen, waaronder twee leerlingen van vijf jaar oud, de liedjes en danspasjes in vier lessen hadden geleerd. 
In gesprek met Stadspartij
Het concert werd verder vormgegeven met optredens op de dwarsfluit van leerlingen van Orsaya. Dean de Roo liet het publiek horen wat er mogelijk is op een gitaar. Bij dit concert waren van de Stadspartij: wethouder Mario Hegger, fractievoorzitter Bert Meulenberg en de raadsleden Helana Aslander, Coen Lageveen en Irma Waarhuijs aanwezig. Na afloop van het concert hebben zij nog enige tijd nagepraat met Orsaya.
Orsaya gaf aan dat ze voornemens is om vier keer per jaar een concert te geven waarvan dus de helft van de opbrengst wordt besteed aan het bestrijden van armoede. Zij wil zich dan voornamelijk richten op het lokaal bestrijden van armoede.
Als Purmerendse vindt ze het van belang om zo veel mogelijk de lokale problemen te helpen. Als je dicht op de problematiek blijft heb je een veel beter zicht op de besteding. Ook sprak zij de hoop uit dat andere artiesten haar voorbeeld volgt, hoe meer aandacht en acties hoe beter.

Wij danken Orsaya voor dit initiatief en de Stadspartij zal bij een volgend concert zeker weer aanwezig zijn.

Welzijn artikelen