HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningOpstand bewoners in de laagbouw Meteorenweg

Opstand bewoners in de laagbouw Meteorenweg

wheermolen3
Ondanks het winterweer was het afgelopen zaterdagmiddag druk in dansschool Ruud van het Kaar aan de Planetenstaat. De zaal was weer volgestroomd met de ongeruste bewoners in deze tweede bijeenkomst van de Bewonersvereniging. Bijna alle politieke partijen van Purmerend (behalve de fractie van Purmerend Sociaal) hadden achter de tafel plaatsgenomen en mochten van voorzitter Yolanda Schaefer in vier minuten laten horen hoe hun partij over de sloop van de laagbouwhuizen dacht.

Onze fractievoorzitter Ernst Ankersmit van de Stadspartij kwam als elfde partij aan de beurt en hoorde zo, dat alle partijen voor hem het er over eens waren dat slopen door Wherestad nu op voorhand moest worden tegengehouden. CDA, PvdA en VVD vonden dat slopen, van deze nog goede woningen, alleen met heel duidelijke reden toegestaan kon worden. De andere partijen riepen onomwonden: “weg met de sloopplannen van Wherestad.”

Ankersmit gaf aan dat de Stadspartij al tegen de sloop van de Mereorenflats was en dat ook de sloop van deze sociale huurwoningen moest worden voorkomen. Onze motie tegen ongemotiveerde sloop die nu dreigt is ondertussen al aangenomen. “Maar”, zo herhaalde hij. “U als bewoner moet het doen. Het is niet alleen de politiek of college die de sloop onmogelijk kunnen maken, maar u moet zich blijven verzetten.”

De bewoners kwamen aan de microfoon en vroegen duidelijkheid van de politiek. ‘Laat Wherestad maar een renovatieplan opstellen, was de tendens en ondertussen de boel niet laten verloederen. Als er nu een bewoner vertrekt wordt er niets meer aan de huizen gedaan vertelde ze, we vinden het schandelijk.’ Dat was de algemene mening van de aanwezigen.

Daar was uiteraard ook de goed leidende voorzitter Yolanda Schaefer, het roerend mee eens. Alle bewoners hadden vrijdag nog een brief van Wherestad gekregen om hun woonwensen kenbaar te maken. Dit om vast een sociaal plan op te kunnen stellen. “We vullen niets in en sturen ze terug met een kaartje met onze enige woonwens WE BLIJVEN!!! “, zo reageerden de bewoners.

wheermolen4

ZIE OOK:

Ruimtelijke Ordening artikelen