HomeNieuwsWelzijnOpening tijdelijke skatebaan Weidevenne

Opening tijdelijke skatebaan Weidevenne

skate.jpg
Vandaag
(woensdag 2 juli) wordt om 15.30 uur de (tijdelijke) nieuwe skatebaan in kwadrant Europa van de Weidevenne geopend.

Na de opening geven een aantal jongeren een spectaculaire skatedemonstratie op drie quarterramps, een funbox en een olliebox (diverse platforms om vanaf te skaten/overheen te springen). DJ Nizzle ondersteunt de feestelijke opening door live te draaien op een DJ-set.
De tijdelijke skatebaan ligt aan de Kanaaldijk bij het Noordhollands Kanaal. Vanaf 2 juli is de baan geopend voor de Purmerendse jeugd.

De skatebaan zou oorspronkelijk worden aangelegd op het pleintje aan de noordkant van het station Weidevenne. Naar aanleiding van dit plan heeft de gemeente  veel protesten ontvangen uit de buurt. Tegelijkertijd gaf stationseigenaar ProRail toen aan dat de capaciteit voor de fietsenstallingen nabij het station onvoldoende was. Het college heeft het pleintje daarom met groen omrand en in het midden voorzien van fietsenstallingen.

De bedoeling is nu dat het definitieve skatepark over een paar jaar wordt gebouwd ten noorden van Weidevenne, in de Kop van West. Om de jongeren tegemoet te komen is de tijdelijke skatebaan in kwadrant Weidevenne nu geopend.

Welzijn artikelen