HomeNieuwsWelzijnOpening speeltuin De Speelkraam

Opening speeltuin De Speelkraam

speeltuin2013
Na jaren van tegenslag is het eindelijk zover. Purmerend heeft een schitterende speeltuin in het Leeghwaterpark, naast kinderboerderij De Ridder. Vele Purmerenders waren zaterdag 30 maart, ondanks de kou, met hun kinderen naar het park gekomen om de officiële opening bij te wonen.

Na een woord van dank aan het bestuur en de vele vrijwilligers, prikte burgemeester Don Bijl, samen met kinderen, zich een weg door de balonnenpoort. De mensen verspreidden zich over het 7000 m2 grote terrein en de kinderen namen plaats op de speeltoestellen.
Het is een geweldige speelplaats geworden vol met houten toestellen, klimheuvels, glijbaan en zelfs een waterpartij met een pontje. Ook kinderen met een beperking kunnen zich hier vermaken, overal is aan gedacht.

Bestuurslid Jos Lutz vertelde over het moeizame proces dat in 2006 begon en pas in 2010 met een nieuw bestuur enige vorm kreeg. De plaats werd bepaald en met gemeentegelden en sponsoren, waaronder wijkkerngroepen en de Stadspartij, werd iets moois gebouwd dat in juli 2012 al kon worden opengesteld.
Er is hard gewerkt door veertig vrijwilligers en het bestuur die ook in de toekomst voor toezicht en onderhoud zullen zorgen. We kunnen nog een aantal mensen gebruiken, vertelde Jos Lutz.
De speeltuin is open op woensdagmiddag, zaterdag en zondag.

Lang gewacht en thans gekregen; de inwoners en vooral de kinderen van Purmerend zijn er heel blij mee.

Welzijn artikelen