HomeNieuwsWelzijnOpening 'Purmerend ontmoet & doet'in de binnenstad

Opening ‘Purmerend ontmoet & doet’in de binnenstad

Tijdelijke invulling van het voormalig ABN-AMRO gebouw

Achterdijk
foto Stadspartij-BPP


Vanaf 21 januari is het voormalig ABN-AMRO kantoor aan de Kalversteeg/hoek Achterdijk een tijdelijk informatiepunt voor inwoners. Hier kunnen ze kennismaken met sport- en cultuurverenigingen en vrijwilligersorganisaties onder de noemer ‘Purmerend ontmoet & doet’. 

Deze locatie is door de gemeente aangekocht om onderdelen van het programma Binnenstad een plek te geven. Nu de onderzoeken naar de invulling ervan nog lopen, heeft programma Binnenstad een deel van de begane grond beschikbaar gesteld om inhoud te geven aan de pijler ‘ontmoeten’ die in de visie voor de binnenstad staat.

Meer leden en vrijwilligers
Naast ontmoeten, stimuleert gemeente Purmerend ook dat we er voor elkaar zijn. Bezoekers kunnen op de Achterdijk/Kalversteeg kennismaken met het rijke verenigingsleven, diversiteit aan vrijwilligerswerk en de verschillende cultuurinstellingen. Vertegenwoordigers van deze partijen zijn op dinsdag, woensdag, zaterdag (en koopzondag) aanwezig om zich te presenteren. Naast kennismaken in het informatiepunt kunnen inwoners zich ook inschrijven als vrijwilliger of een afspraak maken om op locatie kennis te maken met een club of instelling.

Gevarieerd aanbod
Eind vorig jaar is er samen met verschillende verenigingen en vrijwilligersorganisaties nagedacht over de invulling van de ruimte en het aanbod van de activiteiten. Er zijn inmiddels meerdere verenigingen en organisaties die op verschillende momenten aanwezig zullen zijn en clinics, workshops en andere activiteiten organiseren.

Officiële opening
Op zaterdag 21 januari om 14.00 uur is de opening van ‘Purmerend ontmoet & doet’. Behalve de opening staat er ook een aantal verrassende acts op de planning van Rugby Club Waterland en een groepje leerlingen van het Waterlands Jeugd Orkest.

‘Purmerend ontmoet & doet’ blijft tot eind april geopend. Op purmerend.nl/ontmoetendoet staat het actuele programma, de openingstijden en de deelnemende organisaties.

Welzijn artikelen