HomeNieuwsWelzijnOpening indoorspeelparadijs Monkey-Town

Opening indoorspeelparadijs Monkey-Town

monkeytown9
Waar de inwoners van Purmerend zo lang op hebben gewacht is er dan toch gekomen. De opening van indoorspeelparadijs Monkey-Town. Het overdekte kinderspeelparadijs aan de Grotenhuysweg 102  in Purmerend.

De voormalige tennishal is omgebouwd tot een speelparadijs met in het midden gelegenheid om te kunnen zitten en te genieten van een drankje en een hapje..Mario Hegger van de Stadspartij is er zelf even gaan kijken. Bij aankomst op de parkeerplaats bleek al snel dat het binnen heel druk zou zijn. Alle parkeerplaatsen, ruim 100 stuks, waren vol.
Het duurde niet lang dat daarover ook de klachten binnen kwamen van zowel klanten als medewerkers van Monky Town en de naastliggende sportschool Basic –fit.
De vraag werd gesteld wat daar aan te doen was.  Hierop reageerde Mario dat het nu herfstvakantie is en dat de ouders en de kinderen dus nu massaal  naar het  indoor-speelparadijs komen.
Veel ouders en grootouders zagen nu de kans schoon om in deze week met de kinderen  te gaan kijken en te genieten.

Parkeerdruk even aanzien

Het is nu even afwachten hoe de  parkeerdruk  bij het  indoor-speelparadijs  en  het naast gelegen sportcentrum zich gaat ontwikkelen.  Het bleek dat er ook auto’s en enkele grote bedrijfswagens op het parkeerterrein stonden geparkeerd die er niet thuis horen.
Er zijn ook autobezitters die met de auto komen en  vervolgens het openbaar vervoer pakken naar Amsterdam.  Om dat tegen te gaan heeft Mario Hegger het advies gegeven om met een slagboom te gaan werken waarbij de klanten van de speeltuin en het sportcentrum gratis kunnen parkeren.

monkeytown7Kinderfeest

Maar binnen gekomen in het paradijs begint het grote kinderfeest.  De truitjes jasjes  en andere warme kleding werden al vrij snel uitgedaan en zag je kinderen met rode verhitte gezichten klauteren, glijden en elkaar bestoken met ballenschietmachines in de ballenbak.
Op de vraag hoeveel bezoekers er waren de dag dat Mario kwam kijken werd er aangegeven dat er ruim 300 kinderen waren geweest.  Dan mag je zeker spreken van een groot succes.

Goed initiatief

De Stadspartij vind het goed dat initiatieven worden ontwikkeld waar vraag naar is. De vraag werd regelmatig aan de Stadspartij  gesteld waarom er geen open lucht speeltuin of indoorspeeltuin in Purmerend aanwezig  was. Nu zijn beiden ontwikkeld en is het niet direct meer nodig dat de ouders met hun kinderen,  met de auto, buiten Purmerend het vertier gaan zoeken.

De gemeente hoeft dergelijke initiatieven niet het  te ontwikkelen, maar dient wel faciliterend en dienstverlenend  te zijn bij de ontwikkeling.

Keerzijde

De ontwikkeling heeft ook een keerzijde. De ouderen tennisclub, Dynamic Tennis, die gebruik maakte van de tennishal moest elders naar een geschikte tennishal kijken en dat is binnen Purmerend niet gelukt. Zij zijn vertrokken naar de Beemster.
De Stadspartij zal zich er hard voor maken dat na de voltooiing van de nieuwe multifunctionele sporthal in Purmerend deze tennisclub zijn sportbeoefening wederom in Purmerend kan voortzetten.  

Welzijn artikelen