HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningOp plek Marts Meubels kantoren en woningen

Op plek Marts Meubels kantoren en woningen

heipalen.jpg
Op de plek van de voormalige woonwinkel Marts Meubels aan de Waterlandlaan in Purmerend komen hoogwaardige kantoren en woningen. Het huidige pand, waar momenteel een meubelbedrijf tijdelijk is gevestigd, wordt gesloopt. Een investeerder uit Amsterdam gaat het project ontwikkelen. Momenteel liggen de plannen voor het project ter goedkeuring bij de gemeente Purmerend.
 

Onder het complex is een parkeergarage van twee lagen gepland, die mogelijke mede gebruikt kan worden door personeel van kantoren in de omgeving.
Dat hebben gemeenteraadsleden onlangs vernomen en staat ook te lezen in het ondernemersmagazine Regio Zaken.

Architect van het plan is W3 Architecten uit Broek in Waterland. In het blad Regio Zaken laat woordvoerder Romke Wadman van het bureau weten dat op de begane grond aan de Landsmeerstraat, richting De Oeverlanden, en instelling voor maatschappelijk dienstverlening komt.

De gemeentelijke bedrijfshuisvestingsadviseur Cees Schrama laat in een reactie weten dat er momenteel een ruimtestudie wordt gemaakt voor de locatie. Aan de Waterlandlaan zijn volgens hem twee lagen kantoren gepland. Aan de andere kant van de dijk komt een medische post, met daarboven honderd woningen en ook kantoren. Er zou ook een plek ingeruimd woorden voor kinderopvang. Aan de achterzijde van de kantoren aan de Waterlandlaan is rekening gehouden met de mogelijkheid voor praktijkwoningen.
Schrama voegt eraan toe dat als het gemeentebestuur binnenkort positief besluit, de eerste paal mogelijk over een jaar geslagen kan worden.

Ruimtelijke Ordening artikelen