HomeNieuwsWelzijnOok geen Beemster Feestweek en Reuring

Ook geen Beemster Feestweek en Reuring

reuring2013
Affiche Reuring 2013
Tijdens de persconferentie van minister-president Mark Rutte op 21 april maakte hij duidelijk dat er geen evenementen mogen plaatsvinden, in ieder geval tot 1 september. Dat betekent dat het Reuring Festival 2020 en de Beemster Feestweek ook niet doorgaan.
De Beemster Feestweek zou in de laatste week van juli plaatsvinden.
De Beemster Feestweek, vol met activiteiten en kermisattracties tot een avond keezen en klaverjassen, van de kortebaandraverij tot de buitenspeeldag en van kunst op zolder tot de autocross zal nu plaatsvinden van zondag 25 juli t/m zondag 2 augustus 2021
Reuring  
Ook het Reuring festival dat van 25 juni t/m 28 juni zou plaatsvinden zal door dit verbod niet door kunnen gaan.
In een reactie op facebook laat Reuring voorzitter Tjeerd Glastra weten: “Het lag in de lijn der verwachting en het overvalt ons niet. Wij begrijpen het en steunen de preventieve maatregelen die de overheid neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een festival, met meer dan 40.000 bezoekers, zou een risico zijn voor de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, artiesten en vrijwilligers.
Wij begrijpen heel goed dat het niet mogelijk is om in deze situatie een festival te organiseren. Samen met onze vrijwilligers en bezoekers keken wij weer uit naar wederom een fantastisch festival in Purmerend, maar het is helaas niet anders. Wij willen iedereen die persoonlijk wordt geraakt door het coronavirus vooral veel sterkte wensen, gezondheid staat immers voorop.”
Al eerder werd bekend dat de Purmerendse feestweek  geen doorgaan vindt, evenals het speciale evenement Purmerend op Stoom.

Welzijn artikelen