HomeNieuwsWelzijnOnze regio kandidaat Special Olympics 2022

Onze regio kandidaat Special Olympics 2022

De Stadspartij is zeer positief dat Purmerend zich, gezamenlijk met de gemeenten Beemster en Edam – Volendam, kandidaat heeft gesteld voor de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen in 2022.
Op 31 oktober werd het bidbook ingediend bij het kantoor van Special Olympics Nederland door initiatiefnemer Ron Rijser en sporters van Special Forces.
Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in ruim 170 landen, welke zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen.

Tijdens de Nationale Spelen, welke om de twee jaar worden georganiseerd, worden ongeveer 20 sporten beoefend en doen er gemiddeld 2.500 sporters mee. In maart 2020 word bekend of deze spelen naar onze regio komt. We wachten vol spanning de selectie van de kandidaat-steden af en hopen van harte dat dit voor onze regio lukt.

De regio Twente is de enige concurrent van de regio Purmerend voor het organiseren van de Special Olympics in 2022. Bij het landelijke bureau van de Special Olympics in Utrecht hebben zich geen andere steden of regio’s gemeld. De toekenning zal in januari 2020 bekend worden gemaakt.

Welzijn artikelen