HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningOntwikkeling Purmer-Zuid Zuid

Ontwikkeling Purmer-Zuid Zuid

Purmer- Zuid Zuid
Afbeelding bij persbericht

De gemeente gaat onderzoeken om langs de zuidoostgrens van de huidige Purmer-Zuid zo’n 1.500 woningen toe te voegen. Dit gebied tegenover McDonald’s, ook wel bekend als het ‘appeltje voor de dorst’, biedt ruimte om het aantal woningen in Purmerend fors uit te breiden. Dit is hard nodig. Binnen de huidige stadsgrenzen wordt al volop gebouwd, maar de gemeente verkent ook opties daarbuiten. De gemeenteraad heeft in januari 2021 budget beschikbaar gesteld om deze plannen verder te onderzoeken.

In 2021 komt de gemeente met een ontwikkelvisie voor het gebied. Hieruit moet duidelijk worden wat er passend en wenselijk is in dit gebied. De provincie en Staatsbosbeheer hebben daarin een belangrijke rol. De provincie omdat de locatie op dit moment is gelabeld als landelijk gebied en daar mogen niet zomaar woningen ontwikkeld worden. Staatsbosbeheer omdat een deel van de locatie in hun bezit is.

Omliggende ontwikkelingen

De locatie Purmer-Zuid Zuid staat niet op zichzelf. Ook aan de Vurige Staart zijn plannen voor woningbouw en aan de oostkant van Purmerend zal een deel van de golfbaan herontwikkeld worden zodat ook daar woningen gebouwd kunnen worden. De visie op de Purmer-Zuid Zuid houdt rekening met al deze ontwikkelingen. Zaken als duurzaamheid, verkeer en versterking van het bos en natuur zijn daarbij uiteraard belangrijke onderwerpen.

Interesse?

Op dit moment zijn er nog geen woningen of kavels te koop. U kunt zich nog niet inschrijven voor een woning in de Purmer-Zuid Zuid. Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Purmerend? Schrijf u dan in voor de wekelijkse e-mailnieuwsbrief van de gemeente. U kunt het nieuws uit de gemeente ook volgen via social media

Ruimtelijke Ordening artikelen