HomeNieuwsWelzijnOntwerp sporthal Van IJsendijkstraat Purmerend bekend

Ontwerp sporthal Van IJsendijkstraat Purmerend bekend

ondertekeningsporthal
Onlangs is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van de nieuwe sportaccommodatie aan de Van IJsendijkstraat. De bouwopdracht werd verleend.

Op 11 januari j.l. hebben wethouder Roald Helm van de gemeente Purmerend en Tom Haagmans (zie foto) van Bouwbedrijf Vaessen uit Raamsdonksveer Vaessen de Design and Build-overeenkomst getekend voor een nieuwe multifuncitonele sport accommodatie (MFSA) in Purmerend. Het nieuwe gebouw omvat o.a. twee sporthallen, geschikt voor onderwijs, breedtesport en topsport, een turnhal, 14 was- en kleedruimten en twee horecaruimten. De hallen worden gebouwd op een bovengrondse parkeergarage die in de parkeerbehoefte zal voorzien.Met hun Design & Build formule wisten zij de opdracht in de wacht te slepen. Daarmee is het aanbestedingstraject voor de bouw van de sporthal afgerond en kan Bouwbedrijf Vaessen met de voorbereidingen starten. Het begin van de bouw staat gepland voor het najaar van 2016.

Hiermee wordt voldaan aan een groeiende behoefte aan binnensportaccommodaties vanuit het onderwijs en de sport(verenigingen). In het ontwerp is het gebouw ‘gelift’, zodat er onder de sporthal, op straatniveau, parkeergelegenheid wordt gerealiseerd. Dit zorgt voor een prominent gebouw en een niet alledaagse oplossing.

Sociale samenhang

De accommodatie voldoet aan de normen van NOC*NSF en de KVLO (Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding). Wethouder Helm is blij dat het ontwerp nu bekend is: “Dit is een volgende stap vooruit. Sport heeft grote maatschappelijke betekenis en is zeer belangrijk voor de sociale samenhang in de gemeente. Met de bouw van deze sporthal bieden we Purmerenders een sportieve toekomst.”
De nieuwe sportaccommodatie vervangt sporthal De Beukenkamp, maar die wordt pas afgebroken als de nieuwe hal in gebruik wordt genomen.

Nieuwesporthal

 

 

 

Welzijn artikelen