HomeNieuwsWelzijnOnthulling eregalerij lokale Paralympische en Olympische topsporters

Onthulling eregalerij lokale Paralympische en Olympische topsporters

Eregallerij topsporters onthuld
foto Stadspartij

In sportcomplex De Beuk is onlangs een Olympische ‘Wall of Fame’ samengesteld. Hier worden winnaars en deelnemers  – woonachtig of geboren in Purmerend of Beemster – van Olympische of Paralympische Spelen geëerd. Deze eregalerij is op maandag 3 oktober om 19.45 uur officieel onthuld door wethouder Hegger van Sport.

Uiteraard waren er bij deze onthulling ook enkele Olympische topsporters aanwezig die een plek hebben in deze eregalerij, waaronder Marjolijn van den Busken – Both en Thierry Détant. Ook waren de zoon en goede vriend van Bert Kops aanwezig. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje.

Trots

Het college van de gemeente Purmerend gelooft in de meerwaarde en de kracht van Purmerends sporttalent en topsport. De relatie tussen top- en breedtesport is een wederkerige. De inwoners van Beemster en Purmerend zijn trots op aansprekende sportprestaties. Ook inspireert dit anderen om zelf actief te sporten. We zijn dan ook erg trots op onze lokale sporttalenten en topsporters. Met dit initiatief wordt invulling gegeven aan het zichtbaar maken  van deze topsporters na het bereiken van een bijzondere prestatie.

[/responsivevoice]

Bert Kops jr. foto Stadspartij

Welzijn artikelen